REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius prognozuoja, kad šalies krepšinio rinktinės įspūdingos pergalės pasaulio čempionate vien Lietuvos ekonomikai per porą metų atneš milijardinės naudos, nes neabejotinai bent keliais procentais palengvins kelią lietuviškoms prekėms į Europos ir viso pasaulio rinkas, taip pat privilios naujų investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir rimtesnei įmonei, taip ir valstybei naudinga investuoti į savo vardą, nes tokios garsinimosi išlaidos paprastai atsiperka su kaupu“, – sako ekspremjeras.

REKLAMA

Tačiau krepšinį, kuris bene efektyviausiai garsina Lietuvą, Vyriausybė, anot G. Vagnoriaus, vėl prisiminė tik po šalį maloniai sukrėtusios įspūdingos jaunos rinktinės pergalės.

„Dar skaudžiau, kai valdantieji panoro ne tiek vyrų didvyriškos kovos naudą Lietuvai įvertinti, kiek rinkėjų viliojimui prisišlieti prie pergalės šlovės, į kurią dar taip neseniai ta pati Vyriausybė atsisakė nupirkti Lietuvai dalyvio bilietą. Ciniškai nuskambėjo šalies Vyriausybės lyderio pasidžiaugimas galimybe pasiekti didelę pergalę be pinigų. Negi jau užmiršta, kad už Vyriausybę trūkstamas lėšas Lietuvos rinktinės dalyvavimui sumokėjo privatūs rėmėjai, kuriems, beje, derėtų bent iškilmingai padėkoti“, – sako G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, begėdiška bandyti teisintis finansiniu sunkmečiu, kai „neradusi“ poros milijonų litų Lietuvos krepšinio rinktinei, Vyriausybė tuo pat metu kai kurioms ministerijoms ir „draugų institutams“ lengva ranka skyrė keletą dešimčių milijonų litų abejotinoms valdžios konsultacijoms apmokėti.

„Žinoma, šalies krepšinio vyrai į pergales veržėsi ne dėl pinigų ir jie nesiskųs, kad Vyriausybės skirtos po 15 tūkstančių litų premijos neatspindi jų didžiulio nuopelno visiems šalies mokesčių mokėtojams. Bet kokiu nuopelnu valstybei Vyriausybė pateisins savo sprendimą pamaloninti 4 milijonais litais partijas, kurioms dabar nuspręsta sumokėti už praėjusią rinkimų kampaniją, peraugančią į rinkėjų apgaudinėjimą pačių rinkėjų pinigais?! – klausia politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, biudžeto lėšos naudojamos taupiai, kai jos skiriamos visuomenei jautriausioms sritims ir didžiausią naudą atnešančioms programoms.

„Bet ir šį kartą šalies Vyriausybė pasielgė ne tik netaupiai, bet ir amoraliai partijų „nuopelnus“ per praėjusią rinkimų kampaniją, po kurios politinės valdžios lyderiai Lietuvą nubloškė į pasaulio ekonominį užribį, iždo pinigais įvertinę dvidešimčia kartų daugiau nei šalies krepšinio komandos ir pagalbininkų štabo triūsą į Lietuvos pasaulinę pergalę. Apmaudu, kai Vyriausybės lyderių valdymo neįgalumas perauga į politinės moralės neįgalumą“, – sako Krikščionių partijos pirmininkas G. Vagnorius.

REKLAMA

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius antradienį Vyriausybėje priėmė Turkijoje vykusio pasaulio vyrų krepšinio čempionato bronzos medalius iškovojusios Lietuvos rinktinės narius. Planetos pirmenybių prizininkams Premjeras įteikė 180 tūkst. litų čekį, primena ELTA.

Lietuvos rinktinės krepšininkams ir treneriams įteikti Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) medaliai „Už sporto pergales“ bei vardiniai laikrodžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų