REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Absoliučiai silpniausia praėjusio sezono NBA  komanda Naujojo Džersio „Nets“ (12 pergalių/70 pralaimėjimų) šiame Pasaulio čempionate būtų pasirodžiusi ne ką prasčiau nei Lietuvos rinktinė? Bent jau taip mano JAV krepšinio ekspertai ir žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

„Fox Sport“ sporto apžvalgininkas Charley Rosenas savo straipsnyje, pavadintame „Likęs pasaulis JAV rinktinei yra plokščias“ rašo, kad amerikiečiams šiuo metu niekas negali prilygti ir vargu ar greitu laiku prilygs.

REKLAMA

Pateikiame įdomiausias šio straipsnio ištraukas:

„Nenuginčijama realybė yra ta, kad čempionato Turkijoje mums nereikėtų pervertinti. Nors auksą laimėti buvo smagu, bet tai nebuvo NBA pirmenybės. Naujojo Džersio „Nets“ ekipa šiame turnyre blogiausiu atveju būtų užėmusi ketvirtą-penktą vietą. Be to, neatmestina, kad „Nets“ klubas gal net būtų žaidęs finale su JAV rinktine.

Amerikiečių varžovai buvo daug lėtesni ir jiems akivaizdžiai trūko talento – nė viena iš varžovų rinktinių per visą NBA sezoną tikrai neiškovotų daugiau nei 15 pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Iš jaunų, bet vieningų žaidėjų suburtai JAV rinktinei teko susidurti su naujomis ir jiems nežinomomis taisyklėmis, prie kurių, nepaisant žemo varžybų lygio, buvo sunku priprasti.

Be abejo, Ispanija, Argentina,Prancūzija ir Brazilija neturėjo kelių geriausių savo krepšininkų, bet tas pats pasakytina ir apie JAV komandą. Skirtumas tik tas, kad per 2012 metų Londono olimpines žaidynes tokiems žaidėjams, kaip Manu Ginobili (bus 33-ejų), Andresas Nocioni (bus 31-ų), Jose Calderonas (bus 31-ų) ir Pau Gasolis (bus 32-ejų), trūks jaunų kojų ir šviežių kūnų. Du ilgi NBA sezonai neabejotinai sumažins jų galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, šiose ir kitose rinktinėse iškils naujų žvaigždžių, bet jei jos iki 2012-ųjų neišmėgins savęs NBA, jos bus jaunos ir nepatyrusios. O iš paskutinių čempionatų neatsirado nė vieno žaidėjo, kuriam šviestųsi šviesi ateitis NBA lygoje.

Tuo tarpu amerikiečiai jaunų talentų stoka skųstis tikrai negali: Kevinas Durantas, LeBronas Jamesas, Deronas Williamsas, Russellas Westbrookas, Andre Iguodala, Rudy Gay'us, Dwightas Howardas, Rajonas Rondo, Dwyane Wade'as, Chrisas Paulas, Carmelo Anthony, Brandon Roy ir taip toliau.

Mike'o Krzyzewskio ir trenerių štabo darbo tęstinumas JAV komandai garantuoja, kad ir ateityje ji bus pasaulio užkariautoja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų