REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į viešumoje pasirodžiusią žinią, kad Vilniaus miesto savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas patiria mero Viliaus Navicko spaudimą, šiandien Seimo narys „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis kreipėsi į Generalinį prokurorą, prašydamas įvertinti pastarojo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Mazuronio, kyla didelių abejonių, ar toks V. Navicko elgesys, kai kontrolieriui yra nurodoma nevykdyti Kontrolės komiteto pavedimų arba juos vilkinti, priekaištauti dėl nustatytų Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties pažeidimų, kai kurių viešųjų pirkimų skaidrumo, nėra piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi ar kita nusikalstama veika.

REKLAMA

Kreipimęsi į Generalinį prokurorą Seimo narys prašo įvertinti nusikalstamus požymius bei, esant pagrindui, pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtų Vilniaus mero V. Navicko veikų.

„Manau, kad kovą su korupcija bei neteisėtu valstybės tarnautojų spaudimu aukščiausi mūsų valstybės vadovai turėtų pradėti nuo savęs. Toks Vilniaus mero V. Navicko elgesys, darant tiesioginį galimai neteisėtą spaudimą valstybės pareigūnui bei drįstant pagrasinti, kad pastarasis „išsikasė sau duobę“, yra nesuderinamas ne tik su jo užimamomis pareigomis, bet ir privalo būti įvertintas teisiniu pagrindu,“ – teigė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, V. Mazuronio bendrapartietis Gediminas Rudžionis portalui „Balsas.lt“ tvirtino taip pat manąs, jog V. Navickas galėjo padaryti baudžiamąjį nusižengimą. „Juk jis darė spaudimą sau pavaldžiam pareigūnui, ragindamas, kad šis vykdytų jam įstatymu priskirtas pareigas ne objektyviai ir tarnaudamas visuomenės interesams, o taip, kaip tai naudinga V. Navickui ir jo partijai“, - piktinosi tarybos narys.

Pasak G. Rudžionio, meras keršija kontrolieriui už tai, kad šis aptiko pažeidimų vykdant Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartį, už kurios pratęsimą V. Navickas uoliai kaunasi. Įspūdinga, anot opozicionieriaus, yra ir mero leksika. „Necenzūriniai žodžiai, lydintys vienas kitą, yra pagimdyti socialinės aplinkos. Galiu tik spėlioti, kokioje terpėje šitas žmogus augo. Net jei privataus UAB'o direktorius taip plūstų savo valytoją, tai būtų pasibjaurėtina“, - sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Rudžionis teigė, jog opozicija inicijuos kreipimąsi ir į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovą, premjerą Andrių Kubilių. „Norime paklausti, ar partija dar ilgai leis šiam žmogui save taip diskredituoti?“, - stebėjosi jis.

Kai kurie konservatoriai jau pareiškė netoleruojantys tokio V. Navicko elgesio ir net ragino šalinti jį iš partijos. Tiesa, V. Navickas skandalingu elgesiu garsėja nuolat, tačiau yra partijos bei premjero žmonos vadovaujamo Mstislavo Rostropovičiaus fondo rėmėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų