REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė siūlo 2011 metus paskelbti Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminties metais. Tai numatantį nutarimo projektą ji įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį siūlymą parlamento vadovė teikia atsižvelgdama į tai, kad 2011 metais bus minimos Lietuvai itin skaudžių įvykių 1941 ir 1991 metais sukaktys bei daugelis kitų šaliai svarbių ir skausmingų įvykių.

REKLAMA

I. Degutienė siūlo Seimui akcentuoti 1941 ir 1991 metų Lietuvos gyventojų netektis, pažymėti tų metų įvykių ypatingą reikšmę Lietuvos valstybės kelyje ir įvertinti 1991 metų pasaulio visuomenės paramą ginant ir įtvirtinant atkurtą Lietuvos nepriklausomybę.

Seimo nutarimu taip pat būtų pavesta Lietuvos valstybės atkūrimo istorijos tyrimo ir atmintinų datų paminėjimo komisijai kartu su kitomis valstybės valdymo ir valdžios institucijomis parengti Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminties metų programą bei koordinuoti jos įgyvendinimą. Dokumento projekte siūloma Vyriausybei numatyti finansavimą Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminties metų programai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų