REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prašymą Generalinei prokuratūrai parašiusi Drąsiaus Kedžio motina pageidauja, prieš pateikiant užsienio teismo ekspertams duomenis apie neaiškiomis aplinkybėmis mirusio ar žuvusio sūnaus kūno tyrimą, užduoti papildomų klausimų tą tyrimą atlikusiems Lietuvos ekspertams.

REKLAMA
REKLAMA

D. Kedžio artimiesiems kilo abejonių ir dėl ekspertų išvadų, ir dėl kai kurių jas suponavusių aplinkybių. Savo ruožtu artimieji tikina, jog jų samdyti nepriklausomi ekspertai pateikė kitokias išvadas, kurios nesutampa su surašytomis oficialiuose dokumentuose.

REKLAMA

„Manau, prašymas bus patenkintas, tačiau kol kas su jo turiniu nesu susipažinęs", – pirmadienį žurnalistams Kaune sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika. Jo teigimu, nepriklausomų ekspertų išvados tikrai bus pridėtos prie bylos.

Generalinei prokuratūrai D. Kedžio artimieji žadėjo jas pateikti iki rugsėjo 10 dienos. Jei kilo papildomų klausimų, kai tie vadinamieji nepriklausomi ekspertai susipažino su oficialiomis išvadomis, į tuos klausimus gali būti atsakyta dar iki pateikiant medžiagą užsienio ekspertams. Įstatymai numato galimybę užduoti klausimus ekspertinėms įstaigoms, jei kas nors neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

„Kita vertus, kas yra ekspertas? Kada jis priklausomas, kada ne? Formaliai žiūrint, ekspertas yra specialistas, įrašytas į ekspertų sąrašą. Kas yra D. Kedžio artimųjų samdyti ekspertai, prokuratūrai kol kas nežinoma", – teigė Generalinės prokuratūros prokuroras.

Anot prokuroro A. Mažeikos, tikslaus atsakymo, ar bus ekshumuoti D. Kedžio palaikai, irgi dar nėra. Tačiau jei tai būtina daryti, – bus ir daroma.

D. Kedžio tėvai atsisakė pakartotinės ekspertizės

D. Kedžio lavono ekspertizę atliks užsienio ekspertai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų