REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos aukščiausiosios „Serie A“ lygos futbolininkai po dviejų savaičių žada pradėti masinį protestą, dėl kurio bus atšauktos suplanuotos rungtynės. To priežastis – noras turėti svaresnį žodį klubams derantis dėl žaidėjų pardavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kolektyvinė Italijos futbolininkų asociacijos (AIC) ir „Serie A“ sutartis, užtikrinanti sportininkų teises, baigė galioti šią vasarą, o naujos pasirašyti kol kas nepavyko.

REKLAMA

Žinią apie protestą, kurį planuojama rengti rugsėjo 25-26 dienomis, kuomet yra numatytas 5-tas turas, visų 20 komandų kapitonų ir AIC vardu paskelbė AC „Milan“ gynėjas Massimo Oddo.

Pagrindinis ginčo objektas – klubų noras apriboti futbolininkų galimybę atsisakyti pereiti į kitą komandą. Italijos ekipos reikalauja, kad kai iki žaidėjo sutarties galiojimo pabaigos lieka metai, jis privalėtų keltis į kitą panašaus pajėgumo komandą, jei ši garantuoja tokias pat finansines sąlygas bei statusą ekipoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu futbolininkas visgi atsisako išvykti, tuomet jis turi pratęsti sutartį su savo esamu klubu.

Taip Italijos ekipos bando apsisaugoti nuo atvejų, kuomet pasibaigus kontraktui žaidėjai tampa laisvaisiais agentais ir išvyksta be jokio perėjimo mokesčio.

Klubų vadovai žada naują kolektyvinės sutarties variantą pateikti svarstymui pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų