REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privatus lėktuvas, skrendantis virš Londono, buvo priverstas atlikti sudėtingą manevrą tam, kad nesusidurtų su į Hitrou oro uostą skrendančiu keleiviniu orlaiviu, - informuoja „Aviation Herald“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad Vokietijoje registruotas „Citation 525" lėktuvas turėjo „pranerti“ vos 30-60 metrų žemiau „Turkish Airlines" kompanijos „Boeing 777" orlaivio, skraidinančio daugiau nei du šimtus keleivių.

REKLAMA

Iš pradžių dispečeriai liepė „Citation 525" pakilti 900 metrų (3000 pėdų), tačiau per klaidą jis pakilo 1200 metrų (4000 pėdų) ir atsidūrė tame pačiame aukštyje, kaip ir keleivinis „Boeing 777".

Grėsmingai prisiartinusį „Boeing 777" pastebėjo „Citation 525" lakūnas ir buvo priverstas atlikti lakūnų tokiais atvejais naudojamą manevrą - „pranerimą žemyn“. Vėliau šį incidentą tyrę pareigūnai apibūdino jį kaip „labai rimtą“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigta, jog jei oras tądien būtų buvęs darganotas, „Citation 525" lakūnas orlaivio būtų galėjęs ir nepastebėti. Tokiu atveju vienintelis išsigelbėjimo šiaudas galėtų būti susidūrimų ore prevencinė sistema, žinoma „TCAS II“ trumpiniu.

Kaip bebūtų, „Boeing 777" į „TCAS II“ perspėjimus apie gresiančią nelaimę skrydžio metu nereagavo, o „Citation 525" tokios išvis neturėjo.

Incidentas įvyko šių metų liepos 27-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų