REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai, padedami policijos pareigūno, Trakų rajone iš pelkės ištraukė dvi paras ieškotą uogautoją. Pareigūnai traumą patyrusią senolę įkėlė į ore pakibusį pasieniečių orlaivį, nes šis leistis į pelkę negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pasieniečiai gavo pranešimą iš Trakų policijos apie dingusią moterį.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad ieškoma 77 metų Vilniaus gyventoja dar antradienį į Trakų rajoną atvyko spanguoliauti ir grybauti.

Pelkėje pasiklydusi moteris iš pradžių mobiliuoju telefonu kurį laiką bendravo su artimaisiais, tačiau netrukus išsikrovė telefono baterija ir ryšys su ja nutrūko. Senyvo amžiaus moteris nesugebėjo pasakyti tikslios vietos, kurioje ji pateko į nelaimę.

Gavę moters neradusios policijos prašymą padėti pasieniečiai į orą pakėlė VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnį EC-120 „Colibri“. Kartu su paieškoje dalyvavusiu Trakų policijos pareigūnu skridę pasieniečių pilotai ėmėsi iš oro žvalgyti pelkėtą ir miškingą vietovę ties Trakų rajono Sarapiniškių kaimu.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus pasieniečiai pastebėjo pamiškėje gulinčią moterį. Turėta žinių, kad garbaus amžiaus moteris gali būti susilaužiusi koją ties dubeniu.

VSAT orlaivio įgula žaibiškai įvertino padėtį ir nusprendė leistis tiesiai į pelkę netoli nukentėjusios. Jei vilnietė būtų pastebėta miško masyvo tankmėje, paieškos ir gelbėjimo darbai klampioje ir nepravažiuojamoje vietovėje būtų užsitęsę gerokai ilgiau.

Pasak skrydyje dalyvavusių pasieniečių pilotų, laimingo atsitiktinumo dėka moteris pastebėta pamiškėje. Orlaivį VSAT pilotams pavyko profesionaliai pakabinti prie pelkės paviršiaus maždaug už 20 metrų nuo nukentėjusiosios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus bendromis pastangomis pareigūnai moterį įkėlė į ore kybantį VSAT sraigtasparnį.

Dvi paras pelkėje praleidusi paklydėlė vilkėjo sušlapusius striukę, megztinį, dėvėjo kelnes, tačiau buvo be batų, kuriuos turbūt pametė. Skausmų kankinama peršlapusi ir sužvarbusi moteris buvo sąmoninga, tačiau silpnos sveikatos – pareigūnų įtarimai, kad jai yra lūžusi koja, dar labiau sustiprėjo.

Pasieniečių pilotai iškart telefonu apie sėkmingai rastą nukentėjusiąją pranešė medikams bei nurodė atvirą vietovę šalia vietinio kelio Trakų rajone. Netrukus čia nusileido paieškoje dalyvavęs „Colibri“ ir nelaimėlę pardavė automobiliu atskubėjusiai greitosios pagalbos brigadai.

 

Pasieniečių sraigtasparnio įgula išgelbėjo dvi paras pelkėję įstrigusią senolę (VSAT nuotr.)Pasieniečių sraigtasparnio įgula išgelbėjo dvi paras pelkėję įstrigusią senolę (VSAT nuotr.)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų