REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po įspūdingos Lietuvos rinktinės pergalės pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius tvirtino, kad ekipa dar tikrai turi rezervų, o juos tinkamai išnaudojusi gali siekti aukščiausių apdovanojimų.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio eksperto tvirtinimu, puikus mūsiškių žaidimas išmušė Argentinos rinktinę iš vėžiu ir jie rungtynes jau buvo pralaimėję antrojo kėlinuko pabaigoje.

REKLAMA

– Kas nutiko ketvirtadienį vakare? – pasiteiravome L. Kvedaravičiaus.

– Ši komanda turi labai didelę širdį. Lemiamu momentu galime mobilizuotis ir nugalėti bet ką. Visos išankstinės prognozės yra griaunamos būtent tokiu žaidimu. Rinktinė laimėjo savo dvasia ir kovingumu.

Ar pavyko išnaudoti greitą puolimą?

– Iš tiesų pavyko. Kemzūra panaudojo visus savo greičiausius žaidėjus. Nebuvo aikštelėje Martyno Gecevičiaus, Tado Klimavičiaus bei Martyno Andriuškevičiaus, kurie nepasižymi pernelyg dideliu greičiu. Žaidžiant su vyresnėmis komandomis, kokia ir yra Argentina, davė mūsiškiams pliusus startiniame greityje bei gynyboje. Taktika buvo visiškai teisinga ir treneris nieko kito priešpastatyti varžovams neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

– Gera pradžia išmušė varžovus iš vėžių?

– Varžovus iš vėžių išmušė geras mūsų tritaškių pataikymas, ko nebuvo visą čempionatą. Mūsiškiai pataikė šiandien dieviškai. Nepamenu nė vienų Lietuvos rinktinės rungtynių, kur būtų toks pataikymas. Veikiausiai tai suteikė žaidėjams pasitikėjimo savo jėgomis ir Argentina buvo sulaužyta jau antrojo kėlinuko antroje pusėje.

– Kam turėtų atitekti daugiausiai nuopelnų dėl geros gynybos prieš Luisą Scolą?

– Pradžioje Scolą dengė Javtokas, vėliau estafetę perėmė Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis. Visų jų pastangomis Scola buvo prižiūrimas taip, kad nepriimtų kamuolio sau patogiose pozicijose – 3–4 metrai nuo krepšinio. Reikia pastebėti, kad Carlosas Delfino buvo labai gerai uždengtas Martyno Pociaus. Jis tiesiog kaip erkė įsikabino į Delfino, kuris negavo išmesti savo metimų ir pradėjo nervintis. Trečiojo kėlinuko viduryje išvydome visišką nusivylimą, o tai rodo, kad pirmi du ketvirčiai buvo sužaisti taip, kad Argentina jau suprato, jog pralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar Simo Jasaičio žaidimas nenustebino?

– Nenustebino. Simas yra patyręs žaidėjas ir žino, kada reikia atiduoti visas jėgas. Iki šiol jo žaidimui darė įtaką trauma, tačiau per šias rungtynes visos traumos turėjo būti pamirštos, tą jis ir padarė. Jasaičio žaidimas neturėtų stebinti. Jis yra vienas stabilesnių krepšininkų, kuris turi daug patirties. Simas sužaidė taip, kaip ir privalėjo sužaisti.

– Ar vakar rinktinė jau išnaudojo visą potencialą?

– Tikrai ne. Kiekvienam priešininkui parenkama vis kitokia taktika. Komanda turi potencialo keisti gynybines taktikas. Naudoti presingą, aikštės gynybą. Ją reikėtų naudoti prieš Jungtines Amerikos Valstijas, kurie nėra pratę rungtyniauti prieš tokią gynybos sistemą. Tai mes galime išnaudoti. Manau, kad dėtuvėje turime dar pakankamai šovinių, kuriuos tinkamai iššaudžius galima nueiti iki aukščiausių apdovanojimų.

REKLAMA

– Kaip reikia žaisti, kad nugalėtume amerikiečius?

– Reikėtų sustabdyti jų greitą puolimą, o lietuviai tai moka daryti. Mūsiškiai šiame čempionate demonstruoja labai gerą gynybą. Amerikiečiai turės daug klaustukų, kaip ją įveikti.

Varžovai turi gerų asmeninių lyderių, tokių kaip Kevinas Durantas. Jis yra puikus metikas, aukšto lygio žaidėjas, kurį reikia labai akylai dengti. Jį sustabdyti bus labai nelengva, bet kaip parodė šios rungtynės, lyderius mes mokame dengtis, o tai padarius – galime kautis kaip lygūs su lygiais su amerikiečiais. Ypač, kai JAV krepšininkai šiame čempionate nedemonstruoja tokio užtikrinto žaidimo. Pats JAV rinktinės strategas pripažino, kad jo treniruojama komanda yra tikrai įveikiama.

Edgaras Pulkovskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų