REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos Dorseto grafystėje veikiantis gyvūnų gelbėjimo centras „Monkey World“ sudarė sveiko maitinimo programą orangutango patelei vardu Oshine, kuri sveria daugiau nei 98 kilogramus, rašo šalies laikraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Patelė atgabenta iš Pietų Afrikos Respublikos, kur 13 metų buvo laikoma kaip naminis gyvūnas. Normalus orangutango patelės svoris turėtų svyruoti nuo 30 iki 50 kilogramų. Ekspertų teigimu, gyvūnas nutuko, nes jo šeimininkai šerdavo jį greitmaisčiu ir saldumynais. Minėto centro vadovė Alison Cronin sakė, kad šėrimas buvo vienintelis būdas nuraminti orangutango patelę, todėl jos buvę šeimininkai nemanė kenkiantys savo augintinei.

Gyvūnų gelbėjimo centre Ošin šeriama du kartus per dieną, daugiausia daržovėmis, vaisiais, liesa mėsa ir jogurtu. Prižiūrėtojai sako, kad orangutango patelė jau šiek tiek sulyso ir tapo judresnė. Tikimasi, kad gyvūnas prie normalaus gyvenimo grįš po kelių mėnesių. Tada Ošin bus parinktas patinas ir ji galbūt galės susilaukti palikuonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų