REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainininkas Viktoras Diawara, menų fabrikas „LOFTAS“, Vilniaus dizaino kolegijos dėstytojai ir studentai bei dar dešimtys sostinės Naujamiesčio rajone gyvenančių ir dirbančių žmonių iškėlė ambicingą tikslą – paversti šį buvusį pramoninį rajoną kultūriniu miesto centru.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo viduryje veiklą pradedančio judėjimo „Naujamiesčio revoliucija“ iniciatoriai teigia, kad atėjo laikas prisiminti šalia Vilniaus širdies esantį rajoną. Bendruomeniškai nusiteikę žmonės tikisi, kad Naujamiestis taps geriausia vieta gyventi, kurti ir linksmintis.

REKLAMA

„Kai prieš kelerius metus įsikūrėme šioje Vilniaus dalyje, pamatėme, kad turime daug bendraminčių, manačių, jog Naujamiestyje yra daugybė neišnaudotų galimybių. Tai yra unikalus rajonas, šalia miesto centro. Net neabejoju, kad vieną dieną Naujamiestis gali tapti tokiu pat stilingu ir patraukliu rajonu, koks yra SoHo Niujorke. Manome, kad judėjimo steigimas taps pirmuoju žingsniu link šio plano įgyvendinimo“, – sako dainininkas ir menų fabriko „LOFTAS“ atstovas V. Diawara.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak idėjos sumanytojų, jau artimiausiu metu Naujamiestyje žmonės išvys pirmuosius pokyčius. Spalio pradžioje neatpažįstamai pasikeis viena šiame rajone esančių viešojo transporto stotelių. Panašiu metu vienoje Naujamiesčio gatvelėje atsiras aukso spalvomis tviskančių varpelių alėja.

Judėjimą „Naujamiesčio revoliucija“ ne vien žodžiais, bet ir darbais palaiko ir jaunieji Vilniaus dizaino kolegijos menininkai bei jų dėstytojai.

„Labai gerai, kad patys žmonės ėmėsi veiksmų, kuriais norima atgaivinti ištisą rajoną, paversti jį meno ir kūrybos oaze. Vilniaus dizaino kolegija yra įsikūrusi Naujamiestyje, tad šio judėjimo idėjos mums yra artimos ir aktualios. Tikimės, kad kolegijos studentų ir darbuotojų kūrybinis potencialas prisidės prie Naujamiesčio atgimimo“, – sako Vilniaus dizaino kolegijos vykdantysis direktorius Aldis Fledžinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kino ir muzikos vakarai, teatro pastatymai – tai tik keli sumanymai, kuriuos „Naujamiesčio revoliucijos“ organizatoriai tikisi paversti realybe. „Naujamiesčio revoliucijos“ iniciatoriai neabejoja, jog menininkų, architektų, kūrybininkų dirbtuvės, simpoziumai, renginiai netradicinėse erdvėse, netikėtos meno instaliacijos prikels Naujamiestį naujam gyvenimui.

„Naujamiesčio revoliucijos“ iniciatyvinę grupę sudaro šiame rajone dirbantys bei kuriantys menininkai, verslo atstovai, akademinė bendruomenė. Judėjimo iniciatoriai planuoja rengti profesionalų seminarus, kurių metu bus kuriamos Naujamiesčio atgaivinimo koncepcijos. Tikimasi, kad artimiausiu metu judėjimo gretas papildys dar daugiau Naujamiestyje įsikūrusių vilniečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų