REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė nesiima prognozuoti jos kritikuojamo aplinkos ministro Gedimino Kazlausko darbo perspektyvų, tačiau gali pareikalauti atsakomybės ir iš Vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek girdėjau ir skaičiau pasisakymą, ypač premjero, premjeras įvardina, kad šios problemos yra daug didesnės neva negu tiesioginė ministro atsakomybė. Jeigu šiukšlių tvarkymo klausimus prisiima Premjeras ant Vyriausybės pečių, be abejo, reikalausiu atsakomybės dabar jau iš Vyriausybės“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo valdybos nariais žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Šalies vadovė nenorėjo atsakyti į klausimą, ar mato galimybę ministrui G. Kazlauskui pasilikti poste.

„Aš dabar nenoriu spekuliuoti – matote, nematote, dirbs ar nedirbs. Aš tik noriu pasakyti, kad lygiai treji metai, kai Lietuva vėluoja su atliekų pertvarkymu. Iki šiol iš 450 mln. litų, ES skirtų tvarkyti atliekas, nė vienas litas nepanaudotas ir nė vienas kontraktas nepasirašytas“, – kritikos negailėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip primena ELTA, premjeras Andrius Kubilius trečiadienį sakė nesvarstąs aplinkos ministro G. Kazlausko atstatydinimo. „Aš tikrai to nesvarstau. Ne ministrų personalijos kartais yra problema, o pačių problemų mastas“, – sakė A. Kubilius.

Prezidentė D. Grybauskaitė trečiadienį teigė pastebinti aplinkos ministro G. Kazlausko neveiklumą ir kad jo darbą turėtų apsvarstyti valdančioji koalicija. Po šalies vadovės kritikos G. Kazlauskas teigė trauktis neketinąs ir jaučiąs premjero palaikymą.

A. Kubiliaus vadovaujamoje vadinamoje Permainų Vyriausybėje yra pasikeitę penki ministrai. Pagal Konstituciją, jei pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi pasitikrinti pasitikėjimą Seime, iš naujo gauti Seimo įgaliojimus, priešingu atveju – turi atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų