REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pasiūlė Seimui skiriant kai kurias valstybines pensijas ir rentas atsižvelgti ne tik į draudžiamąsias, bet ir į kitas pajamas, mat visuomenėje  nerimsta svarstymai dėl valstybinės rentos prezidento Algirdo Brazausko našlei skyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors garantijos valstybės vadovų sutuoktiniams taikomos  ir kitose valstybėse, pats sumanymas vertinamas įvairiai. K. Brazauskienei liepos pradžioje buvo leista likti gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse.

REKLAMA

Reikia ne visiems

Skiriant rentą, anot Vyriausybės, turėtų būti įvertintos ne tik per paskutinius metus asmens gaunamas atlyginimas pagal darbo ar autorinę sutartį, bet ir pajamos iš dividendų, turto nuomos ir t.t.

Nustatyti maksimalią pajamų ribą, kurias turint valstybinė pensija ar renta nebūtų mokama, Vyriausybė palieka Seimui. Nedideles pajamas gaunantys asmenys, pagal sumanymą, toliau galėtų gauti rentą ar valstybinę pensiją. Ribasiūloma laikyti minimalų atlyginimą, kuris šiuo metu sudaro 800 Lt. Didėjant pajamoms, renta ar valstybinė pensija palaipsniui mažėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Sąžinės klausimas

Opozicinės Darbo partijos (DP) frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys portalui „Balsas.lt“ trečiadienį sakė nematąs galimybių sutvarkyti klausimą politiniais sprendimais ir aiškesniu reglamentavimu. „Manau, čia klausimas kiekvieno žmogaus nusistatyme. Ar žmogus gerai jaučiasi imdamas rentą, kurios jam nereikia, ar ne? Aš negalėčiau atvažiuoti į Darbo biržą su nauju BMW automobiliu. Man būtų gėda“, - sakė V. Gapšys.

Anot DP frakcijos lyderio, aiškesnis reglamentavimas ir atidesnis pretendento į rentą pajamų bei turto monitoringas pagelbėtų mažai. „Lietuviai yra išradingi žmonės ir būsimas taisykles bei apribojimus sužinotų anksčiau, nei jie įsigaliotų. Būtų jau pasiruošę“, - tikino V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien vyriausybėje bus svarstomas rentos prezidento A. Brazausko našlei K. Brazauskienei skyrimo klausimas.

Pasak politiko, žvelgiant į šį ir kitus atvejus, dera prisiminti ir neįgalumą, kurį kai kas „susikombinuoja“ už pinigus, o negauna tie, kuriems jo ir su juo susijusių lengvatų reiktų iš tiesų.

Žmonos ir politika

Neparlamentinės Socialdemokratų sąjungos lyderis Arvydas Akstinavičius, jau anksčiau reiškęs nuomonę, kad rentos labiau reikia pirmajai A. M. Brazausko žmonai, su kuria jis buvo susituokęs eidamas prezidento pareigas, sakė galėsiąs tik pasveikinti „socialdemokratišką“ ir „humanišką“ milijonierių šelpimą.

REKLAMA

„Pirmajai žmonai tos rentos tikrai labiau reikia, bet einama formaliu keliu. Ir tai ne visai formaliu, nes tuo metu, kai velionis buvo prezidentu, jis buvo susituokęs ne su Kristina. De facto galbūt ir buvo kitaip, bet rentos, jei jau taip keliamas klausimas, duodamos pagal padėtį de jure.

Be to, visos šios iniciatyvos ir nuolatinis K. Brazauskienės vardo bei jos mirusio vyro atminimo šmėžavimas eteryje yra Lietuvos socialdemokratų partijos viešųjų ryšių sumanymas, naudingas artėjant savivaldos rinkimams“, - įsitikinęs A. Akstinavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų