REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visuomenei įpirštas moters grožio modelis – retai natūraliais būdais pasiekiamas. Merginos žavisi ant podiumo vaikščiojančiomis manekenėmis, kuomet šios dėl savo lieknumo aukoja sveikatą. Vis griežčiau ir aršiau pradėtas kritikuoti „liesasis“ grožio standartas po truputį užleidžia vietą moteriškiems apvalumams.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šios idėjos prisideda ne tik mados dizaineriai, ant podiumo leidžiantys užlipti manekenių standartų neatitinkančioms merginoms, tačiau ir pačių modelių pavyzdžiai – keli pasaulyje nuskambėję mirties nuo bulimijos ir anoreksijos atvejai.

REKLAMA

Prie judėjimo už natūralų moters kūną prisidėjo ir Pietų Afrikos fotografas Jodis Bieberis, sukūręs nuotraukų ciklą, pavadintą „Tikras grožis“. Vyras pasikvietė 30 įvairiausių figūrų, skirtingo amžiaus ir odos spalvos moteris bei merginas ir jas – apsinuoginusias – įamžino. Menininkas pripažįsta, jog toks grožis turėtų būti gerbiamas, o ne būti užgožiamas liesų podiumo gražuolių ar dirbtiniam gražinimuisi pasidavusių moterų.

Visos fotosesijoje dalyvavusios moterys įamžintos savo namuose arba joms artimoje aplinkoje. Fotografo prašymu modeliai privalėjo specialiai nesiruošti, nesidažyti, nesišukuoti, kad nuotraukose jos liktų kuo natūralesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų