REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva areštuotas keleto nekilnojamojo turto (NT) įmonių turtas, nes pastarosios nesumoka socialinės infrastruktūros mokesčio. NT plėtotojai tokius radikalius žingsnius vadina reketu, o miesto atstovai tikina daugiau negalintys kęsti įsipareigojimų ignoravimo, rašo „Verslo žinios“.Vilniaus miesto savivaldybė iš NT bendrovių bando išsireikalauti per 2,6 mln. litų nesumokėtų vadinamųjų infrastruktūros mokesčių. Antradienį sostinės vadovų susitikime su Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) valdyba pranešta, jog teismai dėl nesumokėtų mokesčių savivaldybei buvo areštavę visą 4 bendrovių turtą, vėliau arešto apimtys sumažintos.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš minėtų bendrovių "nusidėjėlių" "Eika" skolinga per 0,5 mln. litų. Roberto Dargio, "Eikos" vadovo ir LNTPA prezidento, teigimu, "ne vieno plėtotojo likimas yra bankų rankose, tačiau jie bendroves bando išlaikyti paviršiuje, kad jos galutinai nenuskęstų, o savivaldybė elgiasi atvirkščiai - stabdo mokesčius mokančių įmonių veiklą". Statytojai stebisi, kodėl žaibai nutaikomi tik į kelias įmones. Jie svarsto, jog "Eikos" turto areštas yra parodomoji akcija kitoms įmonėms.

VŽ primena, jog sostinės savivaldybės taryba sprendimą "Dėl paramos socialinės infrastruktūros plėtrai dydžių patvirtinimo" priėmė 2006 m. balandį. Pagal tą sprendimą miestas su NT plėtotojais pasirašo paramos socialinės infrastruktūros plėtrai sutartis. Jose numatoma, jog už komercinių ir gyvenamųjų pastatų 1 kv. m statytojai turi mokėti 30 litų, už pramoninių statinių 1 kv. m - 10 litų. Vilniaus savivaldybė VŽ informuoja, jog šiuo metu pasirašyta 380 tokių sutarčių. Kiek pagal minėtas sutartis siekia NT plėtotojų pažadėta paramos suma miestui, savivaldybė neatskleidžia. VŽ duomenimis, kalbama apie 40 mln. litų. Iš jų jau sumokėta 4 mln. litų, beje, teigiama, jog pusė šios sumos padengta turtu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų