REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Samsung“ pranešė pristačiusi savo sukurtą 2 branduolių procesorių „Orion“, skirtą įvairiems nešiojamiesiems įrenginiams.

REKLAMA
REKLAMA

Jis remiasi ARM architektūros „Cortex A9“ procesoriaus branduoliu ir veikia 1 GHz taktiniu dažniu, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA

„Orion“ pagamintas pagal 45 nm technologiją, turi 1 MB antrinės spartinančiosios atminties. Į šį procesorių integruotas GPS lustas, todėl mobiliųjų įrenginių su „Orion“ vartotojai galės naudotis šia palydovinės navigacijos sistema paremtomis paslaugomis.

Tarp kitų „Orion“ procesoriaus ypatumų minimas 3 ekranų palaikymas. Pasak „Samsung“ atstovų, šį procesorių naudojantys mobilieji įrenginiai galės išvesti vaizdą į 2 paties įrenginio ekranus ir vieną išorinį – signalas į jį bus siunčiamas HDMI jungtimi. Įrenginiai su „Orion“ galės atkurti HD (1080p) raiškos vaizdą ir bus suderinami su 3D žaidimais.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad „Orion“ pirmiausiai bus naudojamas naujuose išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių modeliuose. Pirmieji užsakovai šį procesorių gaus iki šių metų pabaigos, o masinė gamyba bus pradėta 2011-ųjų pradžioje.

„Orion“ – nebe pirmasis mobilusis procesorius su 2 branduoliais: JAV bendrovė „Qualcomm“ rinkai jau yra pateikusi dviejų branduolių procesorių „Snapdragon“, veikiantį iki 1,2 GHz dažniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų