REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį startuosiančioje Seimo rudens sesijoje toliau planuojama kirsti išmokas, skurdinti verslą ir šiek tiek dar uždirbančius žmones bei nutolinti pensijas. Suplanuotuose Seimo rudens sesijos darbuose – apstu „antikrizinių" priemonių, kurias žmonės pajus jau kitąmet ar net ir šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, po ilgų diskusijų bei bandymų pasipriešinti Seimas, įgyvendindamas vyriausybės pasiūlytas „taupymo priemones", bandys pailginti lietuvių pensinį amžių. Vyrai vietoj dabar esančios 62,5 metų ribos turės dirbti iki 65–erių.

REKLAMA

Iki to paties amžiaus į užtarnautą poilsį negalės išeiti ir moterys (dabartinė amžiaus riba – 60 metų). Prastos naujienos būsimiems tėčiams ir mamoms – jei Seimas pritars, šeimoms teks paklusti vyriausybės nuosprendžiui ir rinktis arba vienų metų motinystės (tėvystės) atostogas su 100 proc. buvusio atlyginimo išmoka, arba atostogauti dvejus metus, tačiau pirmus gauti 70 proc., antrus – 40 proc. buvusio atlyginimo.

Nebesuduriantys galo su galu gali nesitikėti ir lengvatų už elektrą – vyriausybė prie Seimui pateikto įstatymo taip pat prirašė nurodymą „nepritarti", mat tam reikėtų biudžeto pinigų. Tai tik keletas pavyzdžių, kaip planuojama spręsti, anot premjero Andriaus Kubiliaus, besibaigiančios krizės problemas. Tiesa, Seimo pirmininkė Irena Degutienė „Vakaro žinioms" tvirtino, kad bent jau netikėtų karpymų bei mokesčių siurprizų, apie kuriuos dar nebuvo kalbėta, valdžia šį rudenį tikrai nėra numačiusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų