REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vilniaus pašto poste sulaikė aštuonias vėliavas su nacistinės Vokietijos simbolika.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės pareigūnai, tikrindami siuntas atkreipė dėmesį į brangiai įkainotą iš Jungtinių Amerikos Valstijų atkeliavusią smulkią paprastąją siuntą, šalia kurios buvo ir prekių įsigijimo dokumentai bei sąskaita. Kadangi muitininkams kilo įtarimų dėl akivaizdžiai per didelės pakete esančių vėliavų kainos, jie nusprendė patikrinti siuntos turinį. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – siuntoje atrastos aštuonios vėliavos su karine nacistinės Vokietijos simbolika, įpakuotos polietileniniuose maišeliuose, su pakabinti skirtomis kilputėmis.

REKLAMA

Įtarę, kad gali būti pažeistas Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK)188-18 straipsnis (Dėl nacistinių ar komunistinių simbolių platinimo ar demonstravimo), muitininkai surašė prekių sulaikymo protokolą, o siuntoje buvusias vėliavas sulaikė.

Tai pirmas toks atvejis, kai Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaiko paštu į Lietuvą atkeliavusias prekes su nacistine simbolika, kurios naudojimą draudžia mūsų šalies įstatymai. Už daiktų su nacistiniais ar komunistiniais simboliais platinimą, naudojimą bei kitokį demonstravimą ar pardavinėjimą gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų