REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 20 metų ir po 20 metų...Ir tai, kas buvo visus tuos 20 metų tarp prieš ir po. Žurnalo IEVA rugsėjo mėnesio numeris – išskirtinis! IEVAI sukanka 20 metų. Žavus jubiliejus ir nuo jo neatsiliekantis žavumu numeris – tiek temų įvairove, tiek subtiliu prabėgusių metų ir įgytos patirties šleifu. Kokia IEVA buvo prieš dvidešimt metų ir kokia ji yra dabar? Kokie buvo ir yra jos skaitytojai?

REKLAMA
REKLAMA

Ne veltui Aleksandre'as Dume'as, sukūręs istoriją apie legendinius tris muškietininkus, parašė ir romano tęsinį – „Po dvidešimties metų“. Po dvidešimties metų seniems draugams yra ką prisiminti – yra kuo pasidalyti, ką palyginti. Ypač jei šnekasi du mados muškietininkai – mados dizaineris ir madų žurnalas. Prieš dvidešimt metų pradėjo kurti į Lietuvą atvykęs armėnas dizaineris Seržas Gandžumianas. Ir IEVA , ir mada, ir Seržas tuo metu Lietuvoje žengė pirmuosius žingsnius. Apie tai ir žurnalistės Audros Maksvytienės straipsnis „Mados spirale“.

REKLAMA

Dauguma aktorių yra drovūs ir labai jautrūs – bent jau tie, kurie myli teatrą savyje, o ne save teatre. Nuoširdus žurnalistės Irenos Kamičaitienės interviu su aktore Vaiva Mainelyte, kuri yra tikra legenda. Gražuolė, likimo apdovanota įdomiais, įsimenamais vaidmenimis. Moteris, patyrusi ne vieną likimo smūgį ir sugebėjusi oriai po jų atsitiesti. Kuo ji gyvena dabar?

Beveik 20 metų scenoje ir aktorius Rolandas Kazlas. Per tą laiką jį matėme daug kur – ir teatre, ir televizijos ekrane, ir kine, girdėjome per radiją. Šiandien jo paties noru liko tik teatro scena. Kodėl? Straipsnyje „Princas ir elgeta“ – pokalbis su Rolandu apie populiarumo kainą, žmoniškąjį smalsumą, nuojautą, mažus džiaugsmus ir gyvenimo išmintį.

REKLAMA
REKLAMA

Autorius, likdamas dviese su idėja, sukuria nepakartojamų kūrinių. Ir autorius dviese su jį palaikančiu žmogumi sugeba įprasminti savo idėjas kūryboje. Apie tai ir ne tik – žurnalistės Eglės Zubkauskaitės interviu su dailininke Sigute Ach, kurios „skraidančios karvytės“ jau tapo gėrio simboliu, kiekvienam atveriančiu duris į vaikystę.

Prieš dvidešimt metų Jungtinės Tautos paskelbė pasaulio mokslininkų ataskaitą, kad Žemės klimatas šyla ir šis procesas vyksta dėl žmogaus veiklos – į atmosferą išmetamų dujų. Išgirdus tokias naujienas daugeliui Lietuvoje maga savanaudiškai trinti rankas: pagaliau žmonija sugebėjo padaryti neįmanoma – pakeisti mūsų žiemų ciklą švelniu Viduržemio Jūros kraštų klimatu. Deja, dėl ypač šiltos žiemos Šiaurės Ašigalyje tirpstantis ledas atšaldė mūsų Baltijos jūrą, o kartu ir orus, kaip tirpstantys ledukai taurėje atvėsina martinį...Apie tai skaitykite Evelinos Overlingaitės ir Olivija Errey straipsnyje „Ledukų efektas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar esate buvę situacijoje, kai svečiai iš visos širdies traukia : „Ilgiausių metų, ilgiausių...“ – o tas, kuriam skirta ši daina, visą vakarą jaučiasi kaip pamokos neišmokęs mokinys? O gal artėjant gimtadieniui nuolat juntate keistą jauduliuką ir niekaip nerandate atsakymo į klausimą: „Kada pagaliau subręsiu?“ Apie tai IEVA kalbasi su psichologe-psichoterapeute Aušra Šapranauskiene, žurnalistės Jolitos Zykutės straipsnyje „Metų revizija“.

Bet tai tikrai ne visos įdomios temos, kurias rasite šiame IEVOS numeryje. Kaip visuomet IEVA stebina ir originalia fotosesija. Kaip skirtingi fotografai įsivaizduoja Ievą? Moteris, gundytoja, mūza, kokia ji? Nepakartojamos fotografijos, įkūnijančios vieną moters Ievos paveikslą.

REKLAMA

Reveransas madai – karščiausios mados naujienos bei skaitytojų pamėgtos mados mugės. Kas ką tik pasirodė parduotuvių vitrinose, ką tiesiog privalo turėti pažangiausios mados aistruolės, kas tinka jums ir patinka IEVAI sudėliota į vieną visumą, įteikiama skaitytojui teisiai į rankas.

Gražioms moterims – grožio pasaulio naujienos. Visos naujausios priemonės bei pasiūlymai, kaip save tobulą paversti dar tobulesne, kaip kovoti su laiko padariniais ir ką rinktis, norint atrodyti visu šimtu procentu žaviausiai.

Kaip visuomet, taip ir rugsėjo mėnesį IEVA ateina pas jus tokia pat šilta ir nuoširdi, bet kas kartą kitokia. Kviečianti pasidžiaugti savo švente skaitytojus ir dėkojanti visiems už buvimą drauge. Pasitikime rudenį šventiškai spalvingos ir subtiliai elegantiškos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų