REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laba diena, gyvenu tarsi kažkokiame kamuolyje. Su vyru kartu esame jau devyniolika metų. Dukrytei šešeri. Dirbu jo įmonėje. Šiuo metu jis įsipainiojęs į eilinį romaną, iš namų neišeina, nei geruoju kalbantis, nei kitaip. Turbūt reikėtų pradėti nuo darbo keitimo, tačiau tai nėra taip lengva, nes pripratau, sukauptas nemenkas žinių bagažas (išmokti nebuvo lengva, nes tai – vyriška sritis), patogu ir del dukrytes. Nors tai menki pasiteisinimai, bet realūs. Manau net galėciau dirbti kartu kurį laiką, kai jis išeis iš namų, nes darbe – tik darbas, apie jokius asmeniškumus nesikalbam.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš trejus metus jis irgi turėjo rimtą romaną, šiaip ne taip išsiskyriau oficialiai. Bet su lig ta diena jis kaip ir „grįžo“ namo (su daiktais išėjęs niekada nebuvo) ir jo pastangų bei darbų dėka vėl santykiai sušilo. Dukrytė myli jį, jis irgi, tačiau šią vasarą vyras niekur su ja nebuvo, nors pats prieštarauja sau – sako, vaikus labai myli. Tačiau, man atrodo, kad labiausiai myli save.

REKLAMA

Nesuprantu, kas trukdo išeiti, išeiti iš tikrųjų, nes aš negaliu jokio asmeninio gyvenimo turėti, kol jis namie, nors tik permiegot grįžta. Pavargau.

Padekit prašau išmazgyti tą kamuolį. Žinau, ka tik pati galiu tą padaryti, tačiau iš šono blaivesnė nuomonė padėtų. Ačiū.

Klausimus specialistei galite siųsti elektroniniu paštu: [email protected].

Atsako psichologė Gitana Naudužienė:

Perskaičiau keletą kartų Jūsų pasakojimą, kadangi jį reikėjo šiek tiek atpainioti, kaip susipainiojusį siūlų kamuoliuką. Matyt minčių dėstymo būdas atspindi gyvenimo situaciją, kurioje atsidūrėte. Manau visiškai išmazgyti kamuolio į kurį įsivėlėte vienu ypu nepavyks, susuktas jis ne per keletą minučių, o per keletą metų. Jūs labai teisingai pastebėjote, kad visa tai galite padaryti tik Jūs pati, tačiau išorinė pagalba susivokti susidariusioje situacijoje tikrai praverstų. Kas Jūsų vyrui trukdo išeiti sunku pasakyti, savo poelgių motyvus gali paaiškinti tik jis pats. Tačiau akivaizdu, jeigu jis gyvena su Jumis, toks gyvenimo būdas jam patogus ir jį tenkina. Gal būt Jūs pati nesąmoningai tenkindama jo poreikius, laikote jį šalia savęs? Visų pirma reiktų atsakyti sau į klausimą: ar tikrai norite, kad vyras išeitų. Tikriausiai jo buvimas Jums teikia tam tikrų privalumų, kurių Jums truks vyrui išsikrausčius. Taip pat kyla klausimas, kodėl jam esant Jūs negalite gyventi savo asmeninio gyvenimo, kaip supratau iš pasakojimo, Jūsų vyras tą laisvai daro, be to, esate oficialiai išsiskyrusi, o vyras namuose beveik nebūna. Dėl darbo keitimo pasiteisinimai tikrai realūs ir ar esate įsitikinusi, kad Jums išėjus iš darbo, vyras išeis iš namų. Pradžioje tiek, sėkmės.

Psichologės komentarą, kaip įveikti depresiją, galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų