REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspūdingą pergalę pasaulio čempionato aštuntfinalyje iškovojo JAV krepšininkai. Fantastiškai iš įvairių pozicijų atakavę amerikiečiai net 121:66 (33:13, 32:25, 26:18, 30:10) nušlavė Angolos ekipą.

Įspūdingą pergalę pasaulio čempionato aštuntfinalyje iškovojo JAV krepšininkai. Fantastiškai iš įvairių pozicijų atakavę amerikiečiai net 121:66 (33:13, 32:25, 26:18, 30:10) nušlavė Angolos ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV varžovais ketvirtfinalyje bus Rusijos arba Naujosios Zelandijos krepšininkai.

Kaip ir buvo galima tikėtis, intrigos šiose rungtynėse nebuvo jau nuo mačo pradžios. Po tikslių Chauncey Billupso, Kevino Duranto ir Andre Igoudala metimų sužaidus tris minutes amerikiečiai jau turėjo aštuonių taškų persvarą (12:4), kuri įpusėjus kėliniui tapo dviženklė – 19:7.

REKLAMA

Uraganišką žaidimo tempą demonstravę amerikiečiai likus žaisti pustrečios minutės jau pirmavo 26:9, o Kevinas Love'as dvitaškiu su pražanga dar nesibaigus pirmajam kėliniui padidino JAV pranašumą iki dvidešimties – 29:9. Per likusias porą minučių skirtumas nepakito ir po pirmojo kėlinio JAV komanda jau triuškino varžovus rezultatu 33:13.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė. K. Love'o ir Rudy Gay'aus tikslių atakų dėka amerikiečiai dar labiau atitrūko (44:18), tačiau pagarėjęs Angolos krepšininkų žaidimas puolime neleido JAV ekipai ir toliau didinti persvaros taip sparčiai, kaip pirmajame ketvirtyje. Iki kėlinio pabaigos abi komandos žaidė gana rezultatyviai, nevengė efektingų momentų, o įpusėjus susitikimui JAV buvo priekyje – 65:38.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją mačo pusę JAV rinktinė pradėjo tolimų metimų kruša. Du kartus pataikė Derrickas Rose'as, vieną tritaškį pridėjo Ch. Billupsas, o amerikiečių pranašumas viršijo trisdešimties taškų ribą – 74:40. Nors amerikiečiai puolime ir toliau žaidė nesustabdomai, gynyboje JAV rinktinės žaidėjai nepersistengė, todėl Joaquimo Gomeso vedini Angolos krepšininkai taip pat rinko taškus ir išlaikė panašų atsilikimą, kaip pirmoje pusėje. Visgi likus žaisti tris minutes du tritaškius iš eilės pataikė Ericas Gordonas (89:52), o po trijų kėlinių amerikiečių grafoje švieslentėje degė paprastai susitikimo pabaigą primenantis rezultatas – 91:56.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame ketvirtyje sužaidus dvi su puse minutės Russelas Westbrookas galingu dėjimu padėjo amerikiečiams perkopti šimto taškų ribą ir padidino JAV rinktinės persvarą iki keturiasdešimties taškų – 101:61. Antroje ketvirčio pusėje JAV krepšininkai beveik visas atakas stengėsi baigti efektingais dėjimais iš viršaus, tačiau net ir tai Angolos krepšininkams nepadėjo sumažinti deficito. Amerikiečiai laimėjo rungtynes rezultatu 121:66.

JAV: Ch. Billupsas 19 (tritaškiai 5/7), R.Gay'us (dvitaškiai 6/8) ir K. Durantas ir E. Gordonas (tritaškiai 5/6) – po 17, D. Rose'as (tritaškiai 3/4, 6 rez. perd.) ir L. Odomas (8 atk. kam.) – po 9, K. Love'as 8 (6 atk. kam.).

Angola: J. Gomesas 21 (dvitaškiai 7/8), F. Ambrosio 12 (7 atk. kam.), R. Fortesas 11, M. Lutonda 8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų