REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel reiškia politinę paramą naujos atominės elektrinės (AE) statyboms Lietuvoje ir žada dėti pastangas, kad toks projektas sulauktų investuotojų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes Vokietijoje visada, taip pat ir Ignalinos AE uždarymo fazėje, sakėme, jog palaikome, kad Lietuva statytų naują modernią atominę elektrinę, jeigu ji to nori. (...) Darysime viską, kad šis politiškai norimas ir mūsų remiamas statinys būtų pristatytas tam tikriems investuotojams", - sakė A. Merkel pirmadienį per bendrą spaudos konferenciją su Prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA

Lietuvos valstybės vadovė išreiškė norą, kad Vokietija būtų suinteresuota naujosios atominės elektrinės statybomis, ir džiaugėsi politiniu palaikymu.

"Mes labai lauktume europinių investuotojų, bet ir jau vien tai, kad nauja atominė elektrinė yra politiškai vertinama kaip labai teigiamas žingsnis Lietuvai ir visam regionui nepriklausomai apsirūpinti elektros energija, yra labai rimtas palaikymas tokios šalies kaip Vokietija", - sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, kad Vokietijoje vyksta aštrūs ginčai dėl energetikos sektoriaus. Mėginimams pratęsti atominių elektrinių veiklą priešinasi kairieji ir žalieji, pasitelkdami neva gamtosauginius argumentus ir apeliuodami į Europos Sąjungos apribojimus.

D. Grybauskaitė susitiko su A. Merkel (papildyta 14.41)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų