REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės nuomone, jei Seimo narys Kęstas Komskis būtų garbingas politikas, pats pasitrauktų iš atsakingų Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų ir nestumtų į keblią padėtį visos opozicijos. Tokią poziciją Ukrainoje viešinti Seimo Pirmininkė išsakė reaguodama į K. Komskio surengtos spaudos konferencijos metu išsakytus teiginius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei ponas Komskis būtų garbingas politikas, tai jis pats pasitrauktų iš atsakingų Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų ir nestumtų į keblią padėtį visos opozicijos", –sakė I. Degutienė.

REKLAMA

Pasak Seimo Pirmininkės, šiandieninė Seimo nario K. Komskio spaudos konferencija yra dar vienas akivaizdus įrodymas, kaip dirba šios komisijos pirmininkas.

Seimo Pirmininkę nustebino K. Komskio pareiškimas, neva Antikorupcijos komisija kažkada tyrė jos ir jos šeimos veiklą, tik „nerado įrodymų".

„Keista, kad buvau tiriama už akių", –sakė parlamento vadovė. Seimo Pirmininkei nuostabą kelia ir faktas, kad Seimo narys K. Komskis taip ir negalėjo prisiminti nei kada toks tyrimas buvo, nei kokie komisijos nariai jame dalyvavo. Apie tokį tyrimą negalėjo prisiminti ir kiti Antikorupcijos komisijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė I. Degutienė pabrėžia, kad pagal Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymą, Seimo Antikorupcijos komisija turėtų būti antikorupcinės politikos valstybėje formuotoja, teikti pasiūlymus Seimui, Vyriausybei ir kitoms institucijoms dėl teisės aktų priėmimo ir tobulinimo, korupcijos, ekonominių ir finansinių nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevencijos ir užkardymo. Tačiau, parlamento vadovės nuomone, šie uždaviniai atliekami netinkamai, Komisijos darbas organizuojamas blogai, todėl savo veiklą komisijos pirmininkas bando pridengti pigiu politikavimu ir kitų institucijų –Specialiųjų tyrimų tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ir kitų specialiųjų tarnybų – atliktais tyrimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei K. Komskio vadovaujama Antikorupcijos komisija dirbtų taip gerai, kaip giriasi jos vadovas, šiandien netektų kalbėti apie pavojingą korupcinę situaciją valstybėje", –sakė I. Degutienė.

Tuo tarpu Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas „tvarkietis" K. Komskis pirmadienio rytą spaudos konferencijoje tikino esąs puolamas dėl oponentams nepalankių tyrimų ir siekiant populiarumo. K. Komskis dar kartą ketina kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti Seimo Pirmininkės I. Degutienės veiksmus. Kartą dėl to jis į Algimanto Salamakino vadovaujamą komisiją jau kreipėsi.

REKLAMA

„Visi pastarąjį pusmetį prieš mane, mano šeimos narius bei kraštiečius nukreipti veiksmai, juodinančios televizijos laidos, straipsniai bei ignoravimas rengiant valdančiųjų posėdžius kovos su korupcija temomis yra ne kas kita kaip tikslingas konservatorių siekimas pašalinti mane kaip neparankų politinį oponentą bei prieš pat savivaldos rinkimus sustiprinti savo pozicijas ten, kur jos yra silpniausios, tai yra pamario krašte", –sakė K. Komskis.

Jo nuomone, oponentus erzina Demokratinės politikos instituto tyrimas, vadinamosios mailiaus bylos nagrinėjimas, domėjimasis, kaip skirstomi pinigai pieno sektoriuje, viešųjų pirkimų analizės. Kaip pavyzdį K. Komskis pateikė Akmenę, kurioje teko iš naujo skelbti viešųjų pirkimų konkursus.

REKLAMA

„Tvarkietis" sako, kad į jo komisijos akiratį yra pakliuvusi ir Seimo Pirmininkės I. Degutienės šeima. "Taip nėra, kad visai nesidomėjome, bet yra patekusi (į akiratį. –ELTA)ir per mediciną, ir dėl statybų. Yra tie dalykai, bet jie nuplaukė paviršiumi, nėra rezultato", –sakė K. Komskis.

ELTA primena, jog I. Degutienė yra pareiškusi nepasitikinti K. Komskiu ir sakė, kad kreipsis į opoziciją su prašymu pagalvoti apie naują komisijos pirmininką. Neigiamą Seimo Pirmininkės nusistatymą rodo ir tai, kad K. Komskis praėjusią savaitę net nebuvo pakviestas į susitikimą Seime, kuriame buvo nagrinėjamos korupcijos problemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų