REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikiai prestižiniame „Grand Slam“ teniso turnyre „US Open“ pasirodęs Ričardas Berankis jau grįžo į Lietuvą. Kitą savaitgalį, rugsėjo 17-19 d., Vilniaus SEB arenoje jis ir kiti lietuviai pabandys padaryti tai, ko mūsų šalies tenisininkams dar niekada nėra pavykę pasiekti – patekti į pirmąją „Deviso taurės“ varžybų grupę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodymu patenkintas, pralaimėjimu – ne

Kalbėdamas apie savo pasirodymą „US Open“ turnyre, kurio atrankoje sėkmingai įveikė visus tris varžovus ir nužygiavo iki antrojo pagrindinių varžybų rato, R. Berankis apgailestavo tik dėl vieno – kad nepavyko nugalėti austro Jurgeno Melzerio (ATP 15).

REKLAMA

„Turnyras geras ir pavykęs. Apskritai visa vasara man buvo labai sėkminga. Paskutinis mačas buvo tikrai įdomus – aukšto lygio, ilgas ir atkaklus. Nepavyko laimėti, bet labai arti pergalės buvau. Bandysiu kitą kartą“, – sakė jis.

„Iš esmės prieš J. Melzerį Ričardas nelaimėjo tik dėl vieno epizodo, kai penktame sete rezultatui esant 4:3, jis iš patogios situacijos pataikė į tinklą. Tas kamuoliukas turėjo būti įmuštas. Gal patirties pristigo“, – analizavo R. Berankio treneris Remigijus Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, ar lengvai sekėsi užmigti po itin apmaudaus pralaimėjimo 4:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:1, 5:7, 20-metis lietuvis neslėpė, kad ne.

„Užmigau greitai, bet anksti pabudau, o pirmos mintys buvo nekokios. Visos mintys buvo apie mačą“, – tikino R. Berankis.

Slovėnų nebijo

Lietuvos teniso rinktinė jau pirmadienį pradės pasiruošimą rugsėjo 17-19 dienomis Vilniuje, SEB arenoje, vyksiančiam vyrų teniso komandų „Deviso taurės“ varžybų mačui, kurio nugalėtojai iškovos kelialapį į Europos/Afrikos zonos I-ąją grupę, su slovėnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės treneris R. Balžekas kalbėjo, kad slovėnai bus patys stipriausi varžovai, su kuriais iki šiol yra tekę žaisti „Deviso taurėje“.

„Slovėnus mes puikiai pažįstame. Dalyvaujame su jais tuose pačiuose turnyruose, dažnai kartu net irtreniruojamės.  Jų rinktinė gal yra stabilesnė, bet žinant, kaip L. Grigelio žaidžia už Lietuvą, visko gali būti. R. Berankio ATP reitingas bus aukščiausias iš visų dvikovos dalyvių, tad jis bus neabejotinas favoritas“, – teigė jis.

Priminsime, kad slovėnams atstovaus 23-ejų metų Grega Žemlja (ATP 119), 23-ejų metų Blažas Kavčičius (ATP 132), 26-erių metų Luka Gregorcas (ATP 364) ir 19-metis Blažas Rola (ATP 395).

Lietuvos rinktinės garbę gins 20-metis Ričardas Berankis (ATP 124), 19-metis Laurynas Grigelis (ATP 402), 18-metis Dovydas Šakinis (ATP 856) ir 15-metis Lukas Mugevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų