REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo išaugins maisto produktų kainas. Pamažu brangsta duona, pardavėjai jau perrašė miltų, aliejaus ir grikių kainas į pirkėjams nepalankią pusę. Kalbama ir apie brangsiančius pieno produktus, rašo dienraštis “Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

„Brangstanti pieno žaliava mus verčia kelti produktų kainas", – pripažino įmonės „Pieno žvaigždės" vykdomasis direktorius Linas Sasnauskas.

REKLAMA

Tiesa, kada ir kiek pabrangs produktai, jis neišduoda. Tačiau prekybininkai užsimena jau sulaukę gamintojų pranešimų apie išaugsiančias kainas.

Neatvirauti apie pokyčius gamintojus paskatino gerai išmokta pamoka – Konkurencijos taryba jiems jau yra skyrusi baudas dėl esą sutartinai pabrangintų produktų.

Pieno bendrovių atstovai, aiškindami, kodėl kilsiančios kainos, kalba apie sezono įtaką – rudenį stinga žaliavos ir nepalankius pokyčius užsienio rinkose.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol eksporto rinkoje buvo pakilimas, galėjome Lietuvoje pardavinėti pigiau. Bet reikalai ten stojo, tad tenka kelti kainas ir vidaus rinkoje", – sakė vienas „Pieno žvaigždžių" vadovų L.Sasnauskas.

Kad pienininkai turi ketinimų kelti kainas, pripažino ir mažmeninės prekybos tinklo „Maxima" atstovė Renata Saulytė: „Paprastai jie žiūri vienas į kitą: jei vienas brangina, tai daro ir kiti. Kol kas pigiausi pieno produktai mūsų parduotuvėse nebrango, tačiau brangesnių kaina kilo."

Dar rugpjūtį kai kuriuose tinkluose išaugo bendrovės „Vilniaus duona" produkcijos kainos. „Maxima" atstovės R.Saulytės teigimu, tokių pat ketinimų turi ir kiti duonininkai. Kaina turėtų ūgtelėti rugsėjo viduryje.

Rugpjūtį kilo skandalas dėl galimo duonos kepėjų kartelinio susitarimo. Žiežirbą įskėlė žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Jam kilo įtarimų dėl galimo duonos kepėjų kartelio – neva šie sutartinai padidins kainas, nors naudoja dar seno derliaus grūdų miltus.

Tada įtarimai nepasitvirtino, o Konkurencijos taryba pažadėjo imtis tyrimo, bet pastaruoju metu apie tai nebekalba, rašo "Lietuvos rytas"..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų