REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Caritas, vykdydamas Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims (MIATLNA) programą, rugsėjį maisto produktus išdalins 357 103 asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Jau ketvirtojo šiais metais paramos dalijimo produktų pakete bus kvietinių miltų, makaronų, manų kruopų, miežinių sausų pusryčių, trijų grūdų dribsnių ir nesaldinto sutirštinto pieno. Rugsėjį dalis paramos gavėjų gaus ir cukraus, tačiau į Marijampolės, Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių, Jonavos, Ukmergės, Biržų, Pagėgių, Tauragės, Jurbarko ir Klaipėdos miestuose esančius sandėlius vietoj cukraus bus pristatomos ryžių kruopos.

REKLAMA

Maisto produktų gavėjų skaičius per Lietuvos Caritas organizaciją rugsėjo mėnesį, lyginant su šių metų pradžia, padidėjo beveik 1,2 karto, t.y., rugsėjo mėnesį prašymus gauti paramą maistu pateikė beveik 57 tūkst. vargstančiųjų daugiau.

Pasak Lietuvos Caritas atstovės Laimos Petraitytės, skurstančių asmenų vis daugėja, tačiau nebe tokiais sparčiais tempais kaip 2009 metais. "Tai greičiausiai lemia ir informacijos sklaida, kai vis daugiau žmonių sužino, jog gali tokią paramą gauti. Žmonės prašymus neša ne tik į seniūnijas, bet dažnai skambina ir produktus dalijančioms organizacijoms, kurios turi teisę sudaryti papildomus sąrašus", - sakė L. Petraitytė

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, jau seniai produktų prašo ne tik pensinio amžiaus asmenys, daugiavaikės šeimos, benamiai, bet ir darbus praradę jauni asmenys. Tarp paramos gavėjų nemažai pasitaiko ir studentų.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nustatytą kriterijų, paramą maisto produktais gali gauti asmenys, kurių pajamos neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio, t.y., 525 Lt. per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų