REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturias laisvas dienas turinčios Lietuvos rinktinės trenerių štabas laiko veltui neleidžia. Treneriai ne tik aktyviai analizuoja būsimos varžovės, Kinijos rinktinės, žaidimą, bet ir stengiasi išlaikyti savo „šviežius“ savo ekipos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Išsidalinome rungtynes ir po truputį žiūrime. Aš žiūriu jų rungtynes su Rusija, kiti treneriai – kitas rungtynes. Kinijos komanda yra atjaunėjusi, nėra Yao (MIngo, – red. past.), kuris yra didelė jėga arba, galima sakyti, pusė komandos. Pagrindiniai lyderiai yra Yi (Jianlianio, – red. past.), kuris paskutines rungtynes praleido, bet aš asu tikras, kad jis žais. Dar yra laiko ir kinai padarys viską, kad pastatytų jį ant kojų. Yra veteranas Wang Zhizhi, yra gynėjai, kurie gali įmesti iš toli.

REKLAMA

Treneris amerikietis, todėl jie propaguoja amerikietišką krepšinio stilių. Nežaidžia ilgais deriniais, arba žaidžia juos tik po minučių pertraukėlių. Jie stengiasi išnaudoti savo lyderius, o esant galimybei bėga į greitą puolimą.

Po keturių dienų jie buvo ketvirti pagal tritaškius metimus, todėl ši komanda yra pavojinga metant iš toli. Negaliu pasakyti, kad jie mėgsta greitą krepšinį. Atskirose rungtynėse jei žaidė kitaip - matyt tai lėmė pasirinkta taktika. Gal gynyboje jie ir nėra pati stipriausia komanda, tačiau kaitalioja gynybos sistemas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kad ir kokia tai būtų komanda, tai bus aštuntfinalio rungtynės, kurias tu arba laimi tas rungtynes ir tęsi pasirodymą, arba pralaimi ir važiuoji namo, todėl psichologinė įtampa bus labai didelė. Didesnį spaudimą jausime mes“, – apie būsimus varžovus pasakojo Lietuvos rinktinės strategas.

– Kinų žaidime matosi kažkoks Jono Kazlausko indėlis ar tai yra visiškai nauja komanda?

– Jie turi daug jaunų žaidėjų. Šiek tiek šnektelėjau su Jonu apie tuos žaidėjus, kuriuos jis buvo paėmęs į jaunimo programą, o dabar, nežaidžiant vyresniems krepšininkams, jie daugiau rungtyniauja. Manau, kad Jono darbas paliko pėdsaką ir įdirbis jaučiamas. Žaidėjas gauna kažką iš kiekvieno trenerio ir tai niekur nedingsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip rengsitės per laisvas dienas?

– Yra labai svarbu išlaikyti tą ritmą, kad po šių laisvų dienų mes netaptume blogesni. Vakar buvo laisva diena, žaidėjai ėjo į masažą, pailsėjo. Nors ir laisva diena, bet skrydžiai vis tiek vargino. Šiandien padirbėjome salėje, pasitreniravome, taip pat pasprendėme taktinius uždavinius. Vakare eisime į treniruoklius, kur darbas bus ne alinantis, o palaikantis.

Ryt turėsime vieną treniruotę salėje, o priešžaidybinę dieną sudėsime paskutinius akcentus.

– Kokia Roberto Javtoko ir Simo Jasaičio būklė?

– Robertas šiandien nesitreniravo, nes jo koja po laisvos dienos yra sustingus ir sustėrusi. Nematėme prasmės jo kankinti. Rytoj koją nuskausminsime, nes norime, kad jis treniruotųsi su visais. Tuo tarpu Simas pradėjo treniruotis su mumis, bet paskui jam buvo sunku. Tikimės pastatyti juos ant kojų.

Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų