REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

D. Kedžio gimtadienis – be akibrokštų

Šeštadienį Kaune, Vienybės aikštėje garsaus kovotojo su pedofilais Drąsiaus Kedžio 38-ojo gimtadienio proga vykęs mitingas praėjo be incidentų. Jo organizatoriai „Drąsiaus kelio“ judėjimo nariai, kuriems priklauso ne tik D. Kedžio artimieji, bet ir žmonės pasipiktinę teisėsaugos pareigūnų abejingumu.

REKLAMA
REKLAMA

Aikštėje dominavo violetinė spalva

Laikinosios sostinės centre esančioje Vienybės aikštėje D. Kedžio gerbėjai ėmė rinktis vidurdienį. Susirinko daugiau nei 500 žmonių iš visos Lietuvos.

REKLAMA

Daugelis jų turėjo kokį nors violetinės spalvos akcentą – drabužiai, vėliavėlės, kaspinai. Violetinė spalva  kaip jau dabar įprasta simbolizuoja kovą prieš pedofiliją.

Taip pat dauguma dalyvavusiųjų atėjo nešini plakatais su užrašais: „Valstybė be teisingumo tai didelė plėšikų gauja“, „Drąsius nužudytas, tikrinkite nužudymo byla“, „Sovietų okupantų pakalikai iš prokuratūros lauk“ ir pan.

„Jei neisite Drąsiaus keliu – nueisite po velnių!“

Tarp susirinkusiųjų buvo ir keletas visuomenės veikėjų bei politikų: Seimo narys Saulius Stoma, liūdnai pagarsėjęs buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas, kunigas Jonas Varkala, Seimo narys Kazimieras Uoka, kriminologė, Atkuriamojo Seimo deputatė Rūta Gajauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo ir vienas aktyvausių kovotojų Marius Kuprevičius, kuris šiuo metu yra įtarimas grasinimais Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei. Vakar teisme jo byla buvo išnagrinėta.

Prokurorė pasiūlė pusės metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Nuosprendis turėtų būti paskelbtas kitą savaitę.

Kalbėdami susirinkusiems daugelis pabrėžė, kad D. Kedys buvo nukankintas ir nuskandintas.

Mitingo metu kalbėjęs kunigas Jonas Varkala ragino visus būti moraliais. Dvasininkas skambiai rėžė: „Jei neisite Drąsiaus keliu – nueisite po velnių!“. Pareigūnus jis vadino raguočiais ir teigė, kad kovoti reikia meile, dora, dvasingumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perskaitė Drąsiaus laišką

Seimo narys S. Stoma pasveikino visus drąsius žmones. Taip pat jis prisiminė Baltijos kelią ir teigė, jog dabar taip pat kaip ir tada reikia būti labai drąsiems ir visiems kovoti kartu.

S. Stoma sakė, jog reikia susikibti rankomis ir kartu kovoti už teisybę, kaip tai buvo daroma prieš dvidešimt metų.

Parlamentaras pareiškė, jog visi politikai turėtų klauptis prieš D. Kedžio dukrą, nes nesugeba jos apginti. Kalbos pabaigoje jis dar kartą pabrėžė, jog žmonės turi būti solidarūs ir tada teisingumas triumfuos.

REKLAMA

„Jei teisingumas nenugalės, šalis sužlugs“, – taip kalbą užbaigė S. Stoma.

Mitinge taip pat kalbėjo ir keletas „Drąsiaus kelio“ judėjimo narių: Irena Malinauskienė, Jūratė Baurienė. Jos sakė, kad Drąsius suartino visus Lietuvos žmones, kurie kovoja už teisingumą. Taip pat perskaitė Drąsiaus laišką.

Beprasmiškų mirčių metas

Kriminologė R. Gaujauskaitė kalbėjo apie tai kas laukia D. Kedžio sesers teisėjos Neringos Venckienės. Anot jos, teisėjų drausmės komisija N. Venckienei buvo liepusi nesinaudoti viešumu, bet ji nesutiko ir tuomet jai iškėlė drausmės bylą.

REKLAMA

Prokurorus ji išvadino pedofilų klano bendrininkais, kuriuos reikėtų atleisti iš pareigų. Taip pat ji paskatino žmones ir toliau visiems kartu kovoti už teisingumą ir tiktai tada teisybė nugalės.

Seimo narys Kazimieras Uoka teigė, jog valdžia turėtų sunerimti, kadangi pastaruoju metu daug visuomenę šokiravusių neišaiškintų mirčių: buvusio saugumo darbuotojo Vytauto Pociūno žūtis, D. Kedžio užspringimas vėmalais, keista D. Kedžio dukters seksualiniu išnaudojimu apkaltinto ir ne mažiau keistesnėmis aplinkybėmis mirusio Andriaus Ūso mirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis žmonėms sakė, jog kai ateis rinkimai reikia galvoti už ką balsuoti ir rinktis tik teisingus ir garbingus žmones.

Mitingo pabaigoje buvo perskaityta rezoliuciją, kurią išsiuntė šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei, premjerui Andriui Kubiliui, Seimo pirmininkei Irenai Degutienei, bei generaliniam prokurorui Dariui Valiui. Joje rašoma apie vadinamosios pedofilijos bylos vilkinimą.

Mergaitei vėl skirta apsauga

Falsifikuojamas įvairias bylas, korumpuotus pareigūnus ir visiška štilių valstybėje. Taip pat reikalaujama pateikti įtarimus D. Kedžio biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, atleisti iš pareigų prokurorus Egidijų Palaima, Algimantą Kliunką, Raimondą Petrauską, vaiko teisių apsaugos atstoves E. Žiobienę, Jūratę Dabašinskienę ir daugelį kitų pareigūnų.

REKLAMA

Taip pat rašoma, jog reikia įkurti ypatingojo prokuroro instituciją, kuri tirtų stambias aferas.

Mitinge dalyvavo ir keletas D. Kedžio artimųjų: pusbrolis Tadas Skučas, teta Audronė Skučienė. Jai vilniečiai įteikė gėlių.

Mitingo metu nuskambėjo specialiai D. Kedžiui sukurta daina.

Mitingą iš šalies stebėję policijos pareigūnai, mitingo dalyvius visą laiką filmavo.

Šeštadienis taip pat yra pirmoji diena, kai D. Kedžio dukra vėl yra saugoma. Ją saugo Kriminalinės policijos biuro darbuotojai, tačiau kur jie glausis, – D. Kedžio tėvų ar Neringos Venckienės namuose, nėra tiksliai žinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų