REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio naktį pasieniečiai prie Nemuno sulaikė plaukiką, kuris iš Rusijos upe nutiesė virvę. Ja, manoma, kontrabandininkai planavo iš Kaliningrado srities vandeniu atitempti cigarečių krovinį.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 1 val. 30 min. VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai per techninės kontrolės stebėjimo sistemą ties Jurbarko rajono Viešvilės miesteliu kitoje Nemuno pusėje pastebėjo penkis asmenis. Keturi iš jų pasitraukė į Rusijos gilumą, o vienas įbrido į upę ir pradėjo plaukti link Lietuvos.

REKLAMA

Kirtęs sieną jis netrukus pasiekė krantą. Tuo metu kelią atgal jam jau buvo atkirtęs pasieniečių kateris, kurio įgula patruliavo netoliese. Lietuvos krante „ichtiandrą“ sučiupo atskubėję Viešvilės užkardos patruliai.

Hidrokostiumą vilkėjęs, plaukmenis avėjęs ir peiliu apsiginklavęs plaukikas į Lietuvos krantą buvo atplukdęs virvę, kurią jis nuo Rusijos nutiesė per visą Nemuną.

Manoma, kad kontrabandininkai Kaliningrado srityje prie jos galo planavo pririšti cigarečių krovinį, o jų bendrininkai Lietuvos pusėje virve jį būtų bandę atsitempti vandeniu. Plaukiko darbas tebuvo nutiesti virvę ir pasišalinti į Rusiją. Tačiau dabar jis turės Lietuvoje užsibūti ilgiau.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. 41-erių Rusijos piliečiu prisistačiusį „ichtiandrą“ pasieniečiai uždarė į arešinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų