REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos taryba penktadienį leido pagrindiniam Ūkio banko akcininkui Vladimirui Romanovui vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 proc. šio banko akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos pareigūnai praneša konstatavę, kad šitaip „nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis, ar itin apribojama konkurencija atitinkamose su bankų teikiamomis paslaugomis susijusiose rinkose“.

REKLAMA

Savo išvadą buvo pateikęs ir Lietuvos bankas, kurio valdyba nurodė, kad neprieštarauja, jog V. Romanovas padidintų turimą kvalifikuotąją įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių dalį tiek, kad bankas taptų kontroliuojamas.

Baigiantis šių metų birželiui verslininkui V. Romanovui priklausė 32,94 proc. Ūkio banko akcijų. Visas įstatinis banko kapitalas buvo suskirstytas į 245,824 mln. akcijų, kurių kaina Vilniaus vertybinių popierių biržoje svyruoja apie 1 litą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo  pusmečio pabaigoje šis bankas buvo septintasis pagal valdomą turtą bankas Lietuvoje. Banko turtas per šešis mėnesius padidėjo 414 mln. litų ir sudarė 4,635 mlrd.litų.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius Ūkio bankas uždirbo 1,027 mln. litų, o Ūkio banko grupė – 2,251 mln. litų neaudituoto grynojo pelno.

Iš viso birželio pabaigoje Ūkio bankas turėjo kiek daugiau nei 11 tūkst. akcininkų.  Koncentracija bus vykdoma V. Romanovui pateikiant privalomą oficialų siūlymą supirkti banko akcijas. Akcijų skaičius, kurį V. Romanovas įsigis, priklausys nuo į siūlymą atsiliepsiančių asmenų pateikto parduoti akcijų skaičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų