REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau net ir prašmatnių viešbučių nesugeba atsikratyti blakių. Problema paplitusi visose šalyse – apie įkandimus praneša tiek Londono, tiek Niujorko, tiek Turkijos, tiek Ispanijos lankytojai.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis Didžiosios Britanijos specialistų duomenimis, šioje šalyje 2010-ųjų sausio – birželio mėnesio dezinfekcijos tarnybų paslaugų prireikė 24 proc. kartų daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Specialistų teigimu, problema opi, mat blakės lengvai „įsikrausto“ į lagaminus ir taip keliauja iš šalies į šalį, iš viešbučio į jūsų namus.

REKLAMA

Kaip jas pastebėti?  Blakės – ovalūs, rudi 4-5 mm. ilgio vabalai. Kadangi jos „naktinėja“, dieną jų išvysti beveik neįmanoma. Tačiau patikrinkite čiužinio kraštus, tarpelius tarp grindų ar įtrūkimus sienose – čia jie laukia iki saulėlydžio. Blakių buvimą išduoda ir specifinis salsvas kvapas, juodos, trupinių dydžio išmatos, pamesti kiautai.

Blakės – nepavojingi vabzdžiai, tačiau jos maitinasi krauju, o jų įgėlimo vietose susiformuoja raudoni, niežtintys gūzeliai, tad neretai jie supainiojami su uodo įgėlimu. Juos atskirti padės tai, kad blakių įkandimai išsidėstę vienoje linijoje, tuo tarpų uodų – visiškai atsitiktine tvarka.

Ką daryti, jei kambarys užkrėstas? Aptikus blakių, reikėtų keisti ne kambarį, o viešbutį. Šie parazitai negyvena vonioje, tad čia sukraukite savo lagaminą, kol tvarkysite formalumus. Jei jums įgėlė – blakių galite parsivežti ir namo. Tad tik grįžę iškraukite lagaminą garaže ar sode, visus rūbus išskalbkite aukštesnėje nei 60 laispnių temperatūroje, ar išvalykite cheminiu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų