REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėstytojų draugas. Tai iš mokyklos laikų pažįstamas tipas – atsidavęs – seniūnas – visada žinantis kuo baigėsi paskutinė pamoka, kuris vienintelis gaudavo išskirtinę teisę nunešti dienyną į mokytojų kambarį. Nenuostabu, kad atvykę į aukštąją mokyklą tokie personažai ieško panašių užduočių ir dažnai tampa grupių seniūnais. Jie išsiskiria aktyviu dalyvavimu per seminarus, nuolat uždavinėja klausimus dėstytojui bei atkakliai lanko srautines paskaitas būtinai sėdėdami pirmoje eilėje (kad dėstytojas visada matytų beveik vergišką šaunuolio atsidavimą) – dažniausiai šių studentų pavardes ir veidus dėstytojai įsimena greičiausiai. Šiaip šie žmonės nepiktybiški, tačiau apie dėstytoją prie tokio šiukštu nesakyk nieko blogo. Be to, kartais grupėje labai praverčia žmogus, atmintinai žinantis visų dėstytojų elektroninio pašto adresus. O ką? Niekada negali žinoti, ko tau prireiks.

REKLAMA
REKLAMA

Savarankiško darbo „mėgėjas“

Šie gudročiai paskaitose pasirodo tik tada, kai prispaudžia reikalas. Kai kurie iš jų dirba, todėl negali skirti pakankamai laiko studijoms, kiti yra tiesiog nesutverti pareigingam paskaitų ir seminarų lankymui ir mieliau laiką skiria miegui bei kitiems malonumams. Todėl per daug nenustebk, jei prieš egzaminą drebant rankoms prie tavęs prieis beveik mistinė būtybė (gerai pasukęs galvą prisiminsi, kad šį veidą matei rugsėjo pirmąją) ir pasipuošęs plačia šypsena lyg tarp kitko pratars: „Ei, o kaip atrodo dėstytoja, kuri mus egzaminuos?“ Šie studentai per daug nesuka galvos dėl pažymių, tačiau sugeba „praslysti“, o kartais gauti ir aukštesnį įvertinimą nei stropiai lankę paskaitas jų kurso draugai.

REKLAMA

Visų draugas

Šį personažą lengviausiai galima atpažinti iš nuolatinio visų turimų dantų demonstravimo ir nepaaiškinamo noro vos susipažinus apsikeisti telefonų numeriais. Jis visada paklaus, kaip tau sekasi, bet beveik niekada neklausys, ką jam atsakai, nes jo galvoje jau suksis mintys, kaip čia mandagiau paprašius tavo užrašų. Dažniausiai toks žmogus nesuka savo „bajoriškos galvos“ bandydamas prisiminti tavo vardą ar veidą, todėl nenustebk, kad pasiekęs tikslą šis šaunuolis, dar prieš savaitę buvęs tikru mandaguoliu, vieną dieną praeis pro tave net neburbtelėjęs „labas“. Tačiau per daug nesikrimsk – šis ignoravimas truks tik iki kito atsiskaitymo ar egzamino. Šiaip studentas visų draugas nėra pavojingas gyvybei, tačiau patartina prisiminti – jis tau menkai tepadės, nebent norėsi sužinoti, kur vyksta trankiausi vakarėliai su nemokamu įėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Moksliukas

Žinoma, kaip gi be jo. Nenuostabu, kad šį žmogų visada matysi universitete – pirmas ateina, paskutinis išeina. Tiesa, susipažinti su juo sunku, nes geriausiai jis sutaria su knygomis. Per paskaitas Moksliukas konspektuoja kiekvieną dėstytojo žodį, ruošdamasis seminarui perskaito visą nurodytą literatūrą ir tikriausiai svajoja po kelių metų baigęs studijas iš eilinio studento Moksliuko tapti gerbiamu dėstytoju, prof.habil.dr. Moksliuku. Jei per pertrauką sumanysi užsukti į skaityklą, nenustebk – jis pavyzdingai sėdės prie stalo, palinkęs virš šimtamečio leidinio (tarsi pertraukos tik ir būtų skirtos tam, kad per jas sužinotum kokią nors intriguojančią mokslo paslaptį) ir pervers piktu žvilgsniu (rečiau – pagrūmos pirštu) jei sumanysi pakvailioti ir vietoj pamaldaus šnibždėjimo garsiai nusijuoksi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veiklos maniakas

Nesvarbu, kur eitum, ką bedarytum – jį gali sutikti bet kur. Be jokios abejonės tai tikras veiklos entuziastas. Būtent jis imsis iniciatyvos ir pirmas pasiūlys organizuoti kurso cementovkę, betonofkę ar šiaip eilinį tūsą. Taip pat prisijungs prie visų įmanomų veiklų – tai studentas, skubantis į visus savanoriškus užsiėmimus, brolijas ir susivienijimus. Be kita ko jam kažkokiu būdu lieka laiko aplankyti visas nemokamas parodas ir muziejus, bei būti pavyzdingiausiu choristu arba šokėju. Būtent dėl šios priežasties veiklos maniakas dar besimokydamas aukštojoje mokykloje sugeba apkeliauti bene visą Europą. Tiesa, šio žmogaus pavardę teks išgirsti dažniau, nei pamatyti savininką. Kodėl? Na, kai ant tavo pečių gula visas veiklos pasaulis, paskaitos gali ir palaukti.

Edita Norkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų