REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgus metus dėl išlaidavimo amžiaus statybai kaltinus prezidentą Algirdą Brazauską staiga paaiškėjo, kad neskaidrūs konkursai vyko šalies ūkį valdant dabartiniam premjerui. Vakar Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė oficialias išvadas, kuriose nurodoma, kad būtent dešimtosios Vyriausybės darbo metais vyko vien neskaidrūs vadinamųjų Valdovų rūmų statybos darbų ir paslaugų pirkimo konkursai. Viešųjų pirkimų tarnyba direktoriaus pavaduotojo Vaidoto Jakšto pasirašytose išvadose nurodoma, kad įstatymo pažeidimai prasidėjo jau paskelbus kvietimą dalyvauti Valdovų rūmų statybos konkurse. Ši procedūra vyko premjero A. Kubiliaus ministrų kabinetui dar neišdirbus nė dviejų mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnyba direktorius Žydrūnas Plytnikas vakar „Respublikai“ patvirtino, kad įstatymo pažeidimų mastai statant Valdovų rūmus yra tiesiog neįtikėtinai dideli, tačiau valstybei padarytą žalą pinigais gali įvertinti nebent teisėsaugininkai: „Šiuo metu labiau tikiuosi net ne Valstybės kontrolės, o jau teisėsaugos institucijų dėmesio. Valdovų rūmų statybos istorija gali tapti atskaitos tašku, nuo kurio mūsų valstybė pradėtų švarintis. Bet kadangi nuo mūsų surinktų faktų paskelbimo galioja pusės metų senatis tyrimui pradėti, neabejoju, kad surinkta medžiaga privalėtų susidomėti prokurorai. Generalinei prokuratūrai ant stalo mes padėjome labai rimtą medžiagą“.

„Dabar svarbu stebėti, kad neatsitiktų taip, kaip atsitiko su premjero rezidencijos rekonstrukcija. Ta pati Viešųjų pirkimų tarnyba juk irgi nustatė pažeidimus, tačiau Vyriausybė šiuos faktus kažkodėl interpretuoja savaip. Dar labiau keista, kad premjero Gedimino Kirkilo problemas gina premjeras Andrius Kubilius. Jeigu Valdovų rūmų statybos išties vyko neskaidriai, pažeidžiant įstatymą, manau, tai aptarsime jau pirmajame Audito komiteto posėdyje“,– sakė Loreta Graužinienė, Seimo Audito komiteto pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų