REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos kelionių organizatorių tvirtinimu, žymiai išaugusius turistų srautus iš Rusijos į Lietuvą ir Latviją lėmė atsigaunanti ekonomika, palengvintos vizų išdavimo sąlygos ir oro bendrovės „airBaltic“ gerai išvystytas skrydžių tinklas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebi „airBaltic“ viceprezidentas ir atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius Tadas Vizgirda, patogus susisiekimas padėjo rusams iš naujo atrasti Baltijos šalis. Per pirmąjį šių metų pusmetį „airBaltic“ keleivių srautas tarp Rusijos miestų ir Rygos išaugo net 70 proc.

REKLAMA

Rusijos išvykstamojo turizmo statistikos duomenimis, Lietuva ir Latvija įėjo į labiausiai išaugusių Rusijos piliečių mėgstamų vietų lyderių penketuką. Rusijos turizmo asociacijos pateikiamais 2010 m. pirmojo pusmečio duomenimis, kelionės į Lietuvą išaugo 92 procentais.

Labiausiai išaugusių krypčių penketukas atrodo taip: Tailandas (+118,5 proc.), Lietuva (+92,3 proc.), Egiptas (+65,4 proc.), Latvija (+59,8 proc.) ir Juodkalnija (+58 proc.). Nė viena iš 37 kitų populiarių turistinių šalių nepasiekė tokių rekordinių augimo rodiklių ir, nors kelionių organizatoriai teigia, kad Lietuva ir Latvija kaip turizmo šalys mastais dar negali lygiaverčiai konkuruoti su Turkija ir Egiptu, pasirenkančiųjų atostogauti Baltijos valstybėse – vis daugiau.

Rusijos turizmo atstovai pastebi, kad šios šalys siūlo europietišką paslaugų kokybę už priimtiną kelionės kainą. Lietuvoje Rusijos turistai renkasi poilsį Palangoje, Latvijoje jiems priimtiniausias kurortas – Jūrmala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų