REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai vaikėsi Vokietijoje vogtą automobilį, kurio vairuotojas remontuojama Lazdijų miesto gatve nuo pareigūnų spruko beveik 100 kilometrų per valandą greičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai budėjo prie iš Lenkijos vedančio kelio Galinių kaime.

REKLAMA

Iš tolo jie išgirdo iš Lenkijos atlekiančio automobilio garsą. Tik įvažiavusį į Lietuvą VSAT pareigūnai stabdė dideliu greičiu skriejantį „Volkswagen Touran", tačiau jo vairuotojas nepakluso ir nuvažiavo Lazdijų link.

Tarnybiniu visureigiu VSAT pareigūnai pradėjo persekioti bėglį, apie jį pranešę ir Lazdijų policijai. Ne mažesniu nei 150 kilometrų per valandą greičiu lėkusį „Volkswagen Touran" iki Lazdijų pasieniečiai persekiojo apie 8 km. Čia į gaudynes įsitraukė ir policijos ekipažas, tačiau bėglys ir toliau nestojo.

REKLAMA
REKLAMA

Įlėkęs į Lazdijus, automobilis remontuojama duobėta miesto gatve važiavo apie 100 kilometrų per valandą. Kai kuriose vietose gatvė yra susiaurėjusi iki vienos juostos. Laimė, kad čia nepasitaikė priešais atvažiuojančių automobilių.

Belėkdamas „Volkswagen Touran" trenkėsi į kelio bortelį. Kai policininkai ir pasieniečiai prisivijo mašiną, ji stovėjo prakirsta priekine padanga vienoje iš sankryžų. Pasinaudodamas tamsa vairuotojas buvo pasprukęs. Jo dar ieškojo kinologas su tarnybiniu šunimi, bet dėl stipraus lietaus sekti pėdsakais buvo neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad šio 2004 m. laidos automobilio kaip vogto paieška Vokietijoje buvo paskelbta tą pačią dieną. Ant mašinos buvo užkabinti lietuviški registracijos numeriai, priklausantys kitam automobiliui.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasienyje su Lenkija šiemet Lazdijų rinktinės pareigūnai jau sulaikė 37 Vakarų Europos šalyse, daugiausiai Vokietijoje, vogtus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų