REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kol šlubuoja socialinės išmokos, ministrams kitų metų valstybės biudžete prašyti didesnio finansavimo savo sritims būtų nekorektiška.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu nesugebame vykdyti visų savo socialinių įsipareigojimų, nesugebame žmonėms mokėti visų socialinių pašalpų, jeigu užššaldėmė pensijas, tuomet jokios pretenzijos iš jokios srities į padidintą finansavimą 2011 metais yra nekorektiškos“, – LTV „Panoramai“ nurodė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

„Jeigu mes – ir Vyriausybė, ir valdantieji – sako, kad dar yra krizė, pensijų negalime kompensuoti, dar išlaikome sumažintus atlyginimus visiems, tai, tikiuosi, atsakymas aiškus. Krizė dar“, – aiškino ji.

Šią savaitę pageidaujanti didesnio finansavimo savo vadovaujamai sričiai paskelbė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Ji pabrėžė, jog Lietuvos išlaidos gynybai siekia 0,9 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), nors NATO valstybės narės yra įsipareigojusios tam skirti 2 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienio interviu „Žinių radijui“ teigė manantis, jog ministrams pavyks rasti „bendrus sprendimus“.

Ministrai yra Vyriausybės kolektyvinio organo sudėtinės dalys, ir visi ministrai turi matyti ne tik savo veiklos sritį, bet ir bendrus valstybės finansų stabilumo tikslus. Esu įsitikinęs, kad rasime bendrus sprendimus“, – premjerą cituoja naujienų agentūra ELTA.

„Esu ne kartą kartojęs, kad kitų metų biudžetas išlieka taupumo ir taupymo biudžetu, negalima atsipalaiduoti, bet lygiai taip pat nesame numatę ir papildomų ženklesnio išlaidų mažinimo, lyginant su šių metų biudžetu“, – teigė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitų metų biudžeto projektą šiuo metu rengia Finansų ministerija. Vyriausybė jį žada pradėti svarstyti artimiausiu metu.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė žurnalui „Veidas“ rugpjūtį yra pabrėžusi, kad skirstant dotacijas visoms ministerijoms bus ne tik maža galimybių jas didinti, bet dar reikės atsižvelgti ir į tai, kad per pastaruosius metus gerokai padidėjo valstybės skola ir reikės lėšų grąžinti pasiskolintai sumai bei palūkanoms.

Patvirtintame šių metų valstybės biudžeto plane, be 7, 9 mlrd. Europos Sąjungos ir kitos paramos lėšų, numatyta gauti 13,38 mlrd. litų pajamų, o išlaidos turėtų siekti 18,31 mlrd. litų. Daugiausiai lėšų skiriama švietimui, sveikatos bei socialinei apsaugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų