REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kitąmet bus pradėta teikti mokesčių deklaracijas, vėl kils triukšmas, nes tūkstančiai gyventojų sužinos, kad jie ir vėl skolingi valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

„Verslo žinios“ ketvirtadienį rašo, jog pasikeitus Valstybinio socialinio draudimo įstatymui, nuo liepos 1 d. individualiųjų įmonių savininkai,laikinai sustabdę įmonės veiklą, net jeigu jie, pavyzdžiui, įsidarbino samdomais darbuotojais ir moka visus būtinus mokesčius, privalo mokėti dar ir sveikatos draudimo įmokas – po 72 Lt per mėnesį.

REKLAMA

Darbo kodekse pasikeitė „bedarbio“ apibrėžimas. Individualiosios įmonės savininkas, norėdamas užsiregistruoti kaip bedarbis ir nebemokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokų, turi žinoti, kad dabar jo individualiajai įmonei turi būti suteiktas likviduojamos įmonės statusas. Jei įmonės veikla tik sustabdyta ir įmonė nėra likviduojama – jos

savininkas nelaikomas bedarbiu, o tai reiškia, kad jis nėra atleistas nuo privalomųjų sveikatos draudimo įmokų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl gana sudėtingų individualiosios įmonės likvidavimo procedūrų apie įmonės veiklos sustabdymą yra pranešę apie 7000 jų savininkų. Dalis jų, ekonomikai atsigavus, matyt, vėl imsis verslo, rašo „Verslo žinios“.

Balsas.lt jau rašė, kad šiemet prasidėjus kasmečiam pajamų deklaravimui, tapo aišku, jog dešimtys tūkstančių šalies gyventojų yra skolingi šimtus litų privalomojo sveikatos draudimo mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų