REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą Lietuvą gausiu nei įprastai užplūdę turistai iš Rusijos išjudino Palangos ir kitų kurortinių Lietuvos miestų nekilnojamojo turto rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės „Ober-Haus“ Nekilnojamojo turto vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovo Sauliaus Vagonio, rusakalbius pirkėjus sudomino būstai Palangoje, Druskininkuose, Šventojoje.

REKLAMA

„Iš Rusijos susidomėjimas, galima sakyti, didžiausias per visą istoriją“, – portalui balsas.lt sakė S. Vagonis. Anot jo, labiausiai nekilnojamuoju turtu domisi maskviškiai, kurie daugiausia žvalgosi Palangoje.

Lietuvos pajūris esą taip pat sudomino ukrainiečius, o būstais Druskininkuose labiau domisi baltarusiai.

„Tai ypač kontrastuoja su lietuvių susidomėjimu. Lietuvos gyventojai dabar menkai domisi antruoju būstu. Rusakalbiai pirkėjai, jų susidomėjimas, tikėtina, padėjo stabilizuoti ir nekilnojamojo turto kainas, kurios galbūt jau nebekris“, – kalbėjo S. Vagonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigia, kad klientai domisi tiek ekonominės klasės, tiek brangesniais būstais. „Visi pirkėjai mąsto logiškai. Tai įvairiausi žmonės“, – aiškino S. Vagonis.

Tuo metu Druskininkuose įsikūrusios nekilnojamojo turto agentūros „Dzūkas“ savininkas ir direktorius Vladimiras Šanturovas pasakoja, kad klientai iš Rusijos pageidauja geresnių butų.

„Skiriasi, aišku, nuo lietuvių. Juos domina tik nauji butai, butai gerose vietose. Namų jie neperka, nes rusai negali įsigyti žemės valdos“, – kalbėjo verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas „Dzūkas“ šiųmečius sandorius su pirkėjais iš Rusijos skaičiuoja vienetais, ne dešimtimis jų sudaryti padėjo ir „Ober-Haus“, tačiau S. Vagonis tvirtina, kad „net ir vienetai yra pakankamai nemažas prieskonis“. „Kiti pirkimai dar atliekami be tarpininkų“, – pastebėjo jis.

Nekilnojamojo turto bendrovės „Re&Solution“ vadovas Ričardas Čepas teigia manantis, jog rusų susidomėjimas ilgai netruks.

„Tai susiję su tam tikru ažiotažiniu momentu, kai Rusijoje buvo nemalonumai su klimatu. Tačiau tai dar tikrai nėra tendencija, panašių duomenų neturime“, – tvirtino jis.

Šiemet ne vieną turistą iš Rusijos į Lietuvą atginė Maskvoje tvyrojęs didžiulis smogas. Rusijos statistikos departamentas praneša, kad vien per pirmąjį metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, išvykų iš Rusijos į Lietuvą padaugėjo kone dvigubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų