REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne viena Lietuvos įžymybė gali pasigirti aukštojo mokslo diplomu. Tačiau ar begalė perskaitytų knygų, šimtai puslapių namų darbų ir bemiegės naktys – tik savo malonumui? Balsas.lt nusprendė paklausti Lietuvos šou pasaulio atstovų, kur jie panaudoja įgytas žinias?

REKLAMA
REKLAMA

V. Šerėnui televizijoje gelbėja daktaro laipsnis

Ilgametis „Dviračio žinių“ kūrėjas prieš kelis metus kandidatuodamas prezidento rinkimuose nustebino pranešęs, jog jis – ne šiaip komikas, o ekonomikos mokslų daktaras. 1993 metais apsigynęs garbingą laipsnį V. Šerėnas tik kelis metus dirbo pagal specialybę – Lietuvos kainų ir konkurencijos taryboje. Tuo pačiu metu tik daktaro laipsnį apsigynęs vyras dirbo ir Vilniaus universitete: vedė seminarus, buvo diplominių darbų vadovas.

REKLAMA

Šerėnas prisipažino, jog pačioje pradžioje patekus į televiziją buvo gaila, jog paliko akademinę veiklą. O galimybių ją tęsti turėjo: 1995 metais laimėjo stipendiją studijoms Vokietijoje, tačiau atsisakė – tuo pat metu eteryje pradėjo vesti „Dviračio žinias“.

V. Šerėnas tikina nesigailintis, jog netęsė akademinės karjeros (ELTA nuotr.)V. Šerėnas tikina nesigailintis, jog netęsė akademinės karjeros (ELTA nuotr.)

Laidos vedėjas pripažįsta, jog televiziją pasirinko ekonominiais sumetimais – iš akademinės veiklos nebuvo lengva išgyventi. „Darbas eteryje buvo kur kas pelningesnis nei universitete. Reikėjo išlaikyti žmoną ir dukras – iš knygų nebūčiau sugebėjęs. Čia ir klausimas, kuris užsiėmimas rimtesnis“, – prisipažino vienas humoro laidos pradininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nesijautė nejaukiai iškeitęs rimtą akademinę veiklą į nelabai rimtą pramoginę, V. Šerėnas pripažino, jog tik pačioj pradžioj – „kol nepradėjau rimtai dirbti“.

Nuo pat LNK televizijos įkūrimo pradžios eteryje pasirodantis vyras patikino, jog ir šioje veikloje prireikia daktaro laipsnio vertų sugebėjimų. „Pasakoti anekdotus didelio proto nereikia, tačiau nelengva kalbėti juokais apie rimtus dalykus, vykstančius aukštojoje politikoje – ne kiekvienas žiūrintis įžvelgia potekstes“, – pasakojo ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Liesis neatmeta minčių apie doktorantūrą

Klaipėdos universitete režisūrą studijavęs vyras magistro studijoms pasirinko radikaliai kitokia specialybę - tarptautinių santykių ir diplomatijos mokslus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (TSPMI). J. Liesis džiaugiasi dvejais TSPMI praleistais metais: „Buvo nerealiai įdomu. Studijos praplėtė akiratį, suteikė žinių, pagilino kritinį mąstymą.“

Buvęs grupės „BAVARIJA“ narys tikino, jog jau studijuodamas režisūrą domėjosi politika, tad magistro studijų pasirinkimas – ne vienadienė užgaida. „Buvo, kad vėluoju į paskaitas, nes klausiausi metinio prezidento pranešimo. Gal dėsytojai ir nesuprato, bet su kursiokais pašnekėdavom ne tik apie režisūrą“, – pasakojo vyras.

REKLAMA

J. Liesis (viduryje) prisipažino net ir pabaigęs studijas skaitantis daug knygų politinėmis temomis (ELTA nuotr.)J. Liesis (viduryje) prisipažino net ir pabaigęs studijas skaitantis daug knygų politinėmis temomis (ELTA nuotr.)

Paklaustas, gal diplomatijos mokslus ir pergalę politologijos olimpiadoje panaudos siekdamas politinės karjeros, J. Liesis patikino, jog pasirinkimas grįstas „grynai egoistiniais tikslais – savišvieta“. „Tačiau jei įgytas žinias ir gebėjimus panaudosiu darbuose vardan Lietuvos – būsiu laimingas. Tikuosi ne tik aš.“ – juokavo vyras, pridūręs, jog neatmestų galimybės siekti karjeros šioje srityje.

REKLAMA

J. Liesis prisipažino, jog pabaigęs magistro studijas rimtai svarstė apie galimybę stoti į doktorantūrą, tačiau nesijaučia tam pasiruošęs. „Dar ne dabar. Tačiau aš linkęs stebinti save – gal jau kitą met imsiu ir įstosiu“, – puikia nuotaika spinduliav J. Liesis.

M. Mikutavičiaus politinei karjerai trukdytų įvaizdis

Magistro sudijas TSPMI šiemet pabaigsiantis Marijonas Mikutavičius prisipažino kartais suabejojantis: „ir kam po velnių man viso to reikia?“ Žurnalistiką pabaigęs vyras tikino, kad politikos mokslai – ne joks strateginis žingsnis ir į Seimą jis nežengs. Kol kas! Šou pasaulio atstovas prisipažino, jog tiesiog „nėra sutvertas akademinei veiklai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar norėtų įgyti ir daktaro laipsnį, M. Mikutavičius teigė dėl to labai abejojantis. „Pirmiausiai reiktų kitos kokybės smegenų. Akademikai labai pasišventę savo darbui. Aš taip nesugebėčiau, nes reikėtų pamiršti kitus užsiėmimus, o vienam dalykui nesugebu susikaupti“, – tikino vyras. Tačiau dėl planų politinėje veikloje jis nėra toks kategoriškas. Tikina, kad niekad neatmetė galimybės pasirodyti Seime: „Tačiau kai tik būsiu ne tik truputį, bet visiškai sukriošęs!“

M. Mikutavičius nemano tapsiantis politikos apžvalgininku (ELTA nuotr.)M. Mikutavičius nemano tapsiantis politikos apžvalgininku (ELTA nuotr.)

Ilgą laiką straipsnius apie muziką ir pramogų pasaulį rašęs M. Mikutavičius neneigia norintis pabandyti ir politikos apžvalgininko duonos. Šiemet magistro studijas baigsiantis vyras prisipažino, jog jo „įvaizdis neleistų rašliavų skaityti rimtai.“

REKLAMA

N. Pareigytei dviejų diplomų nepakanka

Nors grupės „69 danguje" narės Nijolės Pareigytės „pareigos“ – šokiai ir dainavimas, tačiau studijas universitete ji pasirinko visiškai nesusijusias su šou pasauliu. Tarptautinio verslo studijas Mykolo Romerio universitete baigusi mergina šiuo metu studijuoja magistratūroje.

N. Pareigytė planuoja siekti ir trečiojo diplomo (ELTA nuotr.)N. Pareigytė planuoja siekti ir trečiojo diplomo (ELTA nuotr.)

Mergina prisipažino naiviai netikinti, jog visą gyvenimą stovės ant scenos, o mokslus norėtųsi pabaigti dar prieš nuo jos nulipant. „Kai susikūrė grupė, manėm, kad padainuosim kelis metus ir viską baigsim, tačiau egzistuojam jau septintus. Tad, kada atsibosim klausytojams, spėti nepavyksta“, – į klausimą, kada žada mokslo žinias panaudoti praktiškai, atsakė Nelly.

REKLAMA

N. Pareigytė prisipažino dar nenutuokianti, ką galėtų veikti pasibaigus atlikėjos karjerai, tačiau, greičiausiai, valstybinėje įstaigoje dirbti nenorėtų. „Norėčiau kurti savo verslą – kaip dabar labai populiaru. Tiesiog norisi tvirtai ant kojų stovėti, o ne kam nors ant galvos“, – tikino mergina.

Nors Nelly planuose minčių apie „ofisinę“ veiklą dar nėra, ji neatmeta noro pasirinkti dar vienas magistro studijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų