REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji koalicija kol kas neskuba reikšti pritarimo socialinio draudimo sistemos reformai, pagal kurią dalis senatvės pensijos būtų mokama ne iš „Sodros“, o iš valstybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu svarstoma, kad iš „Sodros“ mokama dalis būtų skaičiuojama pagal vadinamąją taškų sistemą, išmokos pensijų gavėjams būtų aiškiau siejamos su jų sumokėtomis įmokomis. Tačiau Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis trečiadienį teigė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savo planuojamų pokyčių valdantiesiems dar nepristatė.

REKLAMA

„Taškų kaupimo sistemos dalykai jau nėra kažkokia naujiena, apie tai buvo kalbėta metų pradžioje. Kai kuriose pasaulio šalyse, matyt, toks modelis egzistuoja, tačiau nematant viso bendro vaizdo šiandien būtų sunku iki galo vertinti, nes vis tiek reikia prognozuoti socialinio draudimo sistemos funkcionavimą ne metams ar dvejiem į priekį, o kaip tai atrodys po 10-20 metų“, – po koalicijos partnerių pusryčių sakė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie bazinės pensijos mokėjimą iš valstybės biudžeto, jis aiškino, jog ir šiuo metu netiesiogiai dalis pensijoms skirtų lėšų ateina iš biudžeto.

„Nereikia užmiršti, kad „Sodra“ turi kone 3 mlrd. litų deficitą, jis yra dengiamas iš valstybės biudžeto. Tik tiek, kad tai yra fiksuojama kaip skola. Tai šiuo atveju šiandien pasakyti, kad iš biudžeto reikėtų mokėti visas bazines pensijas, būtų per daug neatsakinga. Valstybės biudžetas ir taip turi pakankamai daug įsipareigojimų, o tada kyla klausimas, kas nukentės, iš kur reikės paimti tuos pinigus, nes akivaizdu, kad artimiausiu metu papildomai tokių didelių biudžeto augimo tempų tikrai sunku tikėtis“, – sakė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų