REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos “Eurochem" valdomos diamonio fosfato gamybos bendrovės „Lifosa“ pusmečio rezultatai patvirtina, kad įmonės akcijos superkamos per pigiai, teigia Investuotojų asociacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Lifosa“ paskelbė, kad 2010 metų pirmąjį pusmetį uždirbo 110,3 mln. litų grynojo pelno, o pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) sudarė 144,6 mln. litų. Skolų neturinčios „Lifosos“ suteiktos paskolos ir grynieji pinigai pusmečio pabaigoje siekė 455,7 mln. litų.

REKLAMA

„Tokie rezultatai tik dar kartą patvirtina, kad „Eurochem“, pasinaudojęs 2009 metais laikinai suprastėjusiais „Lifosos“ rezultatais, bando pigiai nusavinti akcijas. Todėl tuos, kurie dar neprisijungė prie kovojančių dėl didesnės „Lifosos“ akcijų kainos, kviečiame tai padaryti“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Tomas Pilipavičius.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Colliers International Advisors“, kuri “Eurochem" užsakymu vertino “Lifosos" akcijas privalomojo akcijų išpirkimo procedūrai, prognozavo, kad artimiausius penkerius metus „Lifosos“ EBITDA svyruos tarp 100-130 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad šios prognozės buvo gerokai per konservatyvios, nes net pusmečio rezultatas yra geresnis už prognozuotą metinį“, - sakė T. Pilipavičius.

Rusijos koncernas „Eurochem“ yra pradėjęs „Lifosos“ privalomojo akcijų išpirkimo procedūrą, už akciją mokant po 47 litus, o visa bendrovė įvertinta 988 mln. litų. Terminas užginčyti siūlomą kainą baigiasi 2010 metų rugsėjo 9 dieną.

Investuotojų asociacija anksčiau yra skelbusi, kad „Eurochem“ pasiūlyta kaina yra per maža ir turėtų būti mažiausiai trečdaliu didesnė.

2009 metų birželio mėnesį įsteigta Investuotojų asociacija vienija smulkiuosius investuotojus ir užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų