REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjusiais metais aiškinę, kaip gaminama mėlyna fejerverkų spalva, šiemet fejerverkų įmonė „Blikas“ visus kviečia jau į antrąjį fejerverkų festivalį „Vilniaus fejerija“. Rugsėjo 3-ąją sostinės Vingio parke vyksiančiame festivalyje bus galima pamatyti ne tik įspūdingus fejerverkus, bet ir susipažinti su Lietuvoje ne itin populiaria jų rūšimi bei pasiklausyti gyvo garso koncerto.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tvirtino „Vilniaus fejerijos“ projekto vadovė Nijolė Ruzgienė, „šitam žanrui reikia tamsos“, todėl jos sulaukti susirinkusiems į sostinės Vingio parką padės gyvai grosianti grupė „Skylė“ su Aiste Smilgevičiūte priešaky ir „Skamp“ su Erica Jennings. Savą programą pristatys ir operos solistas Rafailas Karpis.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje demonstruotas fejerverkų gamybos menas (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)Spaudos konferencijoje demonstruotas fejerverkų gamybos menas (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)

Trijų dalių konkursinė programa

Įspūdingą konkursinę programą varžydamiesi dėl geriausiojo vardo rodys Rusijos pirotechnikai „Orion Art“, lenkai „Grom Zbig“ ir prancūzų fejerverkų gamintojai „Magic Fireworks“. „Sukvietėme labai stiprias tris komandas. Bendrai programai skirtos 8 minutės, o kiekvienos komandos pasirodymą turi sudaryti trys dalys“, – pasakojo „Bliko“ vadovas Gytis Lagūnavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje dalyje kiekvienai komandai teks parengti pasirodymą pagal Vanessos Mae aranžuotą kūrinį „Can can“. Šioje dalyje galima naudoti tik baltos, raudonos ir mėlynos spalvos fejerverkus.

Mažytė užuomina, kaip „Bliko“ fejerverkas atrodys rugsėjo 3 dieną (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)Mažytė užuomina, kaip „Bliko“ fejerverkas atrodys rugsėjo 3 dieną (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)

Antrojoje dalyje kiekvienas konkurso dalyvis privalės parodyti fejerverkus pagal muzikos kūrinį, atspindintį šalių nacionalinį savitumą. Tradiciškai trečioji dalis skirta laisvai programai, kur kiekviena komanda pagal laisvai pasirinktą muziką pademonstruos fejerverką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandų pasirodymus vertins komisija, kurios nariais taps ne tik pirotechnikos specialistai, bet ir koncerto žvaigždės: Aistė Smilgevičiūtė, Erica Jennings bei Rafailas Karpis.

Mažytė užuomina, kaip „Bliko“ fejerverkas atrodys rugsėjo 3 dieną (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)Mažytė užuomina, kaip „Bliko“ fejerverkas atrodys rugsėjo 3 dieną (Fotodiena.lt / Robertas Riabovas)

Lietuvoje dar neišpopuliarėję fejerverkai

„Bliko“ pasirodymų dizaineris Artūras Zumeras tvirtino, jog šiemet vietoje įprastų aukštų fejerverkų savo pasirodymui jie pasirinko vadinamuosius „parko“ fejerverkus. „Kaip šeimininkai, negalime dalyvauti, todėl mūsų užduotis parodyti kažką neįprasto ir išskirtinio. „Parko“ fejerverkai ne itin žinomi Lietuvoje, o jų pavadinimas kilo prieš kelis šimtmečius, kai juos naudodavo pasilinksminimams didžiuliuose parkuose“, – pasakojo jis.

„Norime visiems žiūrovams parodyti, kad fejerverkai ne tik šaudomi – yra ir elegantiškų“, – šypsojosi A. Zumeras.

Antrasis festivalis „Vilniaus Fejerija“ į Vingio parką pakvies rugsėjo 3 dieną, penktadienį, 19.30 val. Šis festivalis – 16-ųjų „Sostinės dienų“ šventės atidarymo renginys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų