REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę telekomunikacijų bendrovių grupė „Bitė“ pradėjo 3 metų bendradarbiavimo projektą su korporacija EMC, pasauline duomenų saugojimo ir valdymo sprendimų lydere. EMC drauge su partneriu „Bull Baltija“ telekomunikacijų bendrovių grupei teiks duomenų saugyklas, jų priežiūros paslaugas ir dar labiau įsitvirtins Lietuvos IT rinkoje, teigiama „Bitės“ grupės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojo technologijoms Cristobalio Alonso teigimu, EMC sprendimai, kuriais atnaujinta bendrovės infrastruktūra, padės žymiai optimizuoti duomenų saugojimą ir lanksčiau išnaudoti turimus resursus.

REKLAMA

Pasak C. Alonso, vienas iš esminių kriterijų, pasirenkant duomenų saugyklų tiekėjus, buvo efektyvus serverių elektros energijos naudojimas bei technologijų įtaka aplinkai.

Naujosios EMC duomenų saugyklos bus naudojamos tiek „Bitė Lietuva“, tiek „Bitė Latvija“ veikloje ir bus skirtos sąskaitų tvarkymo procesams, verslo duomenų analizės ir tvarkymo įrankiams bei vidinėms bendrovių elektroninio pašto ir failų saugojimo sistemoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Bitės“ grupė iš EMC įsigijo ne tik duomenų saugyklas, bet taip pat naudosis ir paslauga, vadinama „Saugyklos talpa pagal poreikį“ (angl. „Capacity on demand“). Esant poreikiui „Bitė“ galės pasitelkti papildomus techninius ir programinės įrangos EMC resursus be būtinybės investuoti į juos iš anksto, teigiama pranešime.

EMC duomenų saugojimo įranga ir paslaugomis Baltijos šalių regione naudojasi bankai, finansų institucijos, telekomunikacijų bendrovės, valstybinio sektoriaus įmonės. EMC korporacija yra pasaulyje pirmaujanti informacinių technologijų infrastruktūros sprendimų kūrėja ir vystytoja. EMC metinė apyvarta siekia 14 mlrd. JAV dolerių, per paskutiniuosius 7 metus korporacija investavo daugiau nei 9 mlrd. JAV dolerių ir įsigijo daugiau nei 40 kompanijų. Šiuo metu EMC dirba 43 tūkst. darbuotojų: apie 60 proc. jų yra JAV, likusieji – 60 pasaulio šalių.EMC taip pat dairosi ir galimybių investuoti Lietuvoje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų