REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Buvo sunkios rungtynės su Kanada, manau, dabar visos bus tokios, nebus lengvų. Visos komandos atvažiavo laimėti, taip kad visada reikia būti susikaupusiames ir būti pasiruošusiems stipriam darbui visoms keturiasdešimt minučių“, – po vakarinės treniruotės prieš rungtynes su Ispanijos kalbėjo Renaldas Seibutis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidžiame tam, kad laimėtume visas rungtynes. Ne paslaptis, kad ir prieš ispanus eisime laimėti. Aišku, ispanai gerai žinomas varžovas ir stirpus varžovas, vienas čemmpionato favoritų, taip kad nebus lengva. Mes tai žinome“, – sakė Ispanijos ACB lygoje, Bilbao „Bizkaia Basket“ klube, pastaruosius keletą sezonų rungtyniavęs žaidėjas.

REKLAMA

– Renaldai, per paskutinę treniruotę aikštelėje pamėtyti likai ilgiausiai. Tai trenerio nurodymas ar paties noras?

– Manau, kad žaidėjams, kurie mažiau žaidė, reikia šiek tiek papildomo fizinio krūvio. Kūnas turi gauti šiek tiek intensyvumo. Reikia padirbėti, kad būčiau pasiruošęs.

– Nenumušė paties ryžto ta ne itin sėkminga pradžia rungtynėse su Naująja Zelandija?

Taip, blogas startas, bet rungtynių dar daug. Svarbiausia, kad Lietuva laimi, o individualus pasirodymas – antrame plane. Visada stengiesi, kiek įmanoma. Nepasisekė pradžioje, bet atiduodi visą save. Bus ir gerų rungtynių, manau.

REKLAMA
REKLAMA

– Gynėjų pozicijoje gana didelė rotacija. Tai netrukdo susikoncentruoti? Praktiškai – viena kita klaida ir ant suolo...

– Sunku pasakyti. Žinome, kad ta rotacija didelė, bet tai nėra blogai. Vienam nesieka, kitam gal seksis... Gerai, kad yra ką pasirinkti, jei kažkam nesiseka.

– Puikiai pažįsti ispanų krepšinį. Kokios šios rinktinės silpnosios pusės? Ar tokių ispanai turi?

Kiek yra tekę matyti, ispanams sunku žaisti, kai yra apylygis rezultatas. Galbūt nepasakyčiau, kad jie ima panikuoti, kai rungtynės tris kėlinius vyksta taškas į tašką, bet nervai, esant įtemptoms rungtynėms, ne visada išlaiko. Tad turime būti susikaupę visas keturiasdešimt minučių, ir jeigu pavyks jų greitą tempą pristabdyti ir numušti, manau, gali būti teigiamas rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar jau žinai, kokias užduotis specialiai tau skirs treneriai?

– Ne, dar nebuvo apie tai kalbėta. Manau, užduotys kaip visada – gerai apsiginti ir kaip įmanoma geriau sužaisti. Visada užduotis ta pati – laimėti.

– Ko gero tavo pagrindinės užduotys vėl bus gynybinės. Ar tau tai patinka, ar vis dėlto norėtum daugiau laisvės puolime?

– Darai tai, ko tavęs prašo. Yra rinktinėje žaidėjų, kurie daro taškus, yra tokių, kurie kovoja, ginasi. Visi turime savo roles, ir tuo yra pagrįstas komandinis darbas. To nesikratau ir dirbu tai, ko manęs prašo.

– Mūsų rinktinė turi kuo nustebinti Ispanijos rinktinę, ar vis dėlto komandos vieną kitą pernelyg puikiai pažįsta, tad kažkokiomis naujovėmis nustebinti sunku?

– Pamatysime (šyspsosi). Tikiuosi, kad nustebinsime. Tikiuosi, kad laimėsime. Darysime viską, kad laimėtume.

Julius Bliūdžius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų