REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liverpulyje aukcione, kuris buvo surengtas per 33-ąjį legendinės britų grupės „The Beatles“ gerbėjų suvažiavimą, Džonui Lenonui (John Lennon) priklausęs gėlių raštais puoštas unitazas nežinomam asmeniui parduotas už 9500 svarų sterlingų, skelbia britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Unitazas stovėjo Dž. Lenono namuose Titenherst Parke (Tittenhurst Park), Jorkšyro grafystėje, nuo 1969 iki 1972 metų. Vėliau unitazas buvo pakeistas nauju, o senąjį legendinis dainininkas atidavė statybininkui Džonui Henkokui (John Hancock), kuris praėjusios amžiaus 7-ojo dešimtmečio pabaigoje remontavo namą. Kai Dž. Henkokas atėjo į Dž. Lenono namus įrengti naujos santechnikos, muzikantas paprašė jo saugoti senąjį porcelianinį unitazą ir panaudoti jį kaip gėlių vazoną. Tačiau meistras legendinio dainininko nepaklausė ir unitazas beveik 40 metų prastovėjo garaže.

REKLAMA

„Tai buvo neįtikėtina. Sumas siūlė pirkėjai iš viso pasaulio. Tačiau unitazas atiteko nežinomam užsieniečiui“, – sakė aukciono organizatorius Stivenas Beilis (Stephen Bailey).

Aukcione taip pat buvo parduota Dž. Lenono ir jo žmonos Joko Ono (Yoko Ono) kartu įrašytos plokštelės „Two Virgins“ kopija iš 1968 metais išleisto riboto tiražo. Plokštelė buvo parduota už pustrečio tūkstančio svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų