REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pinigų socialiai remtinose šeimose augantiems moksleiviams bus, bet ne dabar. Valstybės paskolos studentus pasieks, bet tik po mėnesio kito. Dažais kvepės ir jų bendrabučiai – nepraeis nė pusmetis.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tai pamokos jaunajai kartai, kad negražu geidžiamo dalyko reikalauti tuoj pat – mandagu palūkėti? Jei kalbėtume apie etiketą, politikai būtų visiškai teisūs. Bet kalbame ne apie poeziją, o apie pačią pilkiausią prozą – pragyvenimą, prasimaitinimą, išsimokėjimą.

REKLAMA

Minėtieji pažadai iš švietimą vairuojančių vyrų burnų nuskambėjo į šios savaitės pabaigą, kai jau plėšiame paskutinius vasaros kalendoriaus lapelius ir laikas, skirtas pasiruošti rugsėjui, buvo beišsenkąs. Ne kalendorius iškrėtė politikams pokštą – mėnesiai kasmet slenka ta pačia tvarka. Tai jie mokiniams, studentams, jų tėvams pateikė pačią pikčiausią pokštą, tik dabar susizgribę, kad būtų neblogai sudaryti sąlygas jaunimui atlikti jų pareigą – mokytis.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ir visuomenė ne pėsčia. Artėjant rugsėjui ir ji iškrėtė pokštą – iš visos Vyriausybės mažiausiai pasitikima švietimo ir mokslo ministru, neskaitant neigiamais reitingais jau nepralenkiamo premjero. Ne veltui – švietimo reforma buvo vykdoma pasitelkus neregėto masto demagogiją ir atvirą melą.

Jūratė KILIULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų