REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidedant naujiesiems  2010/2011 m. mokslo metams, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinė draugija (VU KF SMD) išleidžia pirmąjį nemokamo, laisvai prieinamo mokslinio elektroninio sejinio leidinio „Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinės draugijos Konferencijos rinktiniai raštai“ (ISSN: 2029-3267) numerį.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinyje talpinami dvejų pirmųjų VU KF SMD mokslinių konferencijų dalyvių pranešimai.

Leidiniui pratarmę parašė viena iškiliausių Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto asmenybių Knygotyros ir dokumentotyros instituto direktorius, Lietuvos mokslų akademijos narys prof. habil. dr. Domas Kaunas.

REKLAMA

„Mums tai yra pasiekimas ir savotiškas atpildas, didelio įdirbio rezultatas, savanoriškos veiklos produktas, turintis išliekamają vertė ir liudinjantis mūsų egzistavimą bei aktyvią veiklą ne tik Komunikacijos fakulteto ar Vilniaus universiteto ribose, bet ir visoje Lietuvoje.“ – teigė VU KF SMD Prezidentas Šarūnas Matulevičius.

Pirmosios konferencijos tema buvo „Informacijos kokybė tradicinėje ir šiuolaikinėje tinklaveikos visuomenėje“. Svarbiausias siekis buvo atsižvelgti į fakultete dėstomų disciplinų įvairovę. Tam pasirinktas trijų sekcijų planas, apimantis konferencijos temą: „Žiniasklaidos kaita“, „Informacijos ir komunikacijos ypatumai atminties institucijose“ bei „Informacijos vadyba Lietuvoje ir užsienyje“.

REKLAMA
REKLAMA

Antroji konferencija „Kultūros kaita tinklaveikos visuomenėje komunikacijos ir informacijos požiūriu“ išplėtė savo mastus ir tapo nacionaline, todėl konferencijoje dalyvavo ir savo pranešimus skaitė ne tik Vilniaus universiteto Komuniakcijos fakulteto, bet ir  Vilniaus Gedimino Technikos, Kauno technologijos, Šiaulių universiteto pirmųjų ir antrųjų studijų pakopų studentai.

Konferencijos siekis buvo studentų skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą, idėjų sklaidą nacionaliniu lygmeniu, paliečiant šiuolaikinei tinklaveikos visuomenei opius klausimus, pavyzdžiui, bendravimo kultūros, vertybių, normų kaitą socialiniuose tinkluose, globalizacijos įtakos sferas, atminties institucijų internacionalizavimą, kūrybines industrijas, intelektinę nuosavybę bei daugelį kitų.

Leidinį galite rasti VU KF SMD tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų