REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant antrosios Lietuvos rinktinės rungtynėms pasaulio krepšinio čempionate, komandos vyr. treneris Kęstutis Kemzūra vis dar nežino, ar rungtynių metu galės remtis pagrindiniu vidurio puolėju Robertu Javtoku. Kalbėdamas apie būsimus varžovus treneris pripažįsta, kad nors Kanados rinktinėje nėra ryškesnių žvaigždžių, norint būti visiškai ramiems, lietuviams reiks patiems kontroliuoti žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

– Pirmiausia, kokia situacija su Javtoku?

– Galiu pasakyti tik tiek, kad jis bandys apšilinėti ir matysime, kaip jis jaučiasi.

– Kokia komanda yra Kanados rinktinė ir kaip rengiatės prieš ją žaisti?

– Tai komanda be ryškių žvaigždžių. Iš žinomų vardų ir žaidėjų, kurie daro rezultatą, yra Andy Rautins, trenerio sūnus. Jis buvo traumuotas ir nedalyvavo pasirengimo rungtynėse, dabar prisijungė ir matosi, kad yra iš tų, kurie gali ir pelno taškus. Jo negalima palikti laisvo. 15 numeris, jų centras, žaidėjas Majamio „Heat“ – patyręs, šoklus, atletiškas, gerai blokuoja metimus. Kanadiečiai turi žaidėjų su europietiška patirtimi. Įžaidėjas Andersonas, kuris žaidė Kroatijoje, o ateinantį sezoną žais pas Valdą Chomičių „Triumf“ ekipoje, gali įmesti, prasiveržti. Antri ir treti numeriai yra aukšti, tvirto sudėjimo. Komanda gerai bėga, ypač po varžovų klaidų ir pramestų metimų – reikės būti dėmesingiems, neklysti ir gerai organizuoti gynybą, kad varžovai nepelnytų lengvų taškų.

REKLAMA

Poziciniame puolime kanadiečiai turi keletą pagrindinių derinių, kurių idėja – išnaudoti didelius prieš krepšio arba išvesti metikus. Vakar galbūt ne visi jų metikai pataikė, bet negalime apsiraminti ir atiduoti viską į jų rankas. Mes norime kontroliuoti ir trukdyti, neleisti jiems laisviems mėtyti.

– Gal jau žinote startinį penketuką?

– Yra porą momentų, dėl kurių norėčiau pagalvoti, todėl dar dabar nepasakysiu.

– Ar vakar pasiteisino Seibučio pasirodymas starto penkete?

– Gal ne visai. Žinau, kad Renaldas stengėsi, bet buvo keletas situacijų, kur jam įmetė su bauda ir išprovokavo labiau patyrę žaidėjai. Galbūt Penney labiau pavyko uždengti Simui, gal momentu ir Jonui, bet iš esmės tritaškius uždarėme, nesusitvarkėme su jo prasiveržimais.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar ispanų prancūzų dvikovos baigtis jums buvo netikėtumas? Ar prancūzų pergalė naudinga Lietuvos komandai?

– Nemačiau tų rungtynių – man svarbesnės rungtynės Lietuva – Kanada. Ar tai mums naudinga aš net nesusimąstau. Naudinga, kai Lietuva laimi.

– Leo Rautins yra lietuvis. Galbūt teko su juo bendrauti?

– Ne. Į jo sūnų Andy dėmesį atkreipiau pernai. Kadangi jo pavardė skamba labiau latviškai, manęs klausė, kodėl nekviečiu jo į Latvijos rinktinę. Puoliau klausinėti Latvijos federacijos, jie buvo pasimetę. Puoliau ieškoti pats, suradau jo klipų ir pamačiau kaip jis meta tuos tritaškius ir iškart apsidžiaugiau. Paskui perskaičiau, kad jis yra Kanados rinktinėje ir apsiraminau.

Netrukus pateiksime K.Kemzūros interviu VIDEO


Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų