REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drausmine nuobauda dėl finansinės drausmės pažeidimų Valstybiniame jaunimo teatre jo vadovas Algirdas Latėnas gali ir neatsipirkti. Policijos departamentas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo turto iššvaistymo rekonstruojant teatro pastatus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl turto iššvaistymo ir tarnybinių pareigų neatlikimo.

REKLAMA

Tyrimas pradėtas policijai užvakar gavus pareiškimą dėl Valstybiniame jaunimo teatre galimai vykdytų machinacijų. Jis buvo adresuotas policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui.

Valstybės kontrolė, tikrindama 2009 m. lėšų panaudojimą Kultūros ministerijai pavaldžiose įstaigose, daugiausia pažeidimų nustatė Valstybiniame jaunimo teatre, Valstybiniame simfoniniame orkestre ir rengiant VEKS programos renginius.

Pareiškime policijai nurodoma, kad, vadovaujantis atlikto finansinio audito medžiaga, įtariama, jog kontrolieriai Jaunimo teatre aptiko ne visas blogybes. Esą lėšos, kurios galėjo būti pasisavintos ar iššvaistytos rekonstruojant teatro pastatus, gali būti kur kas didesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų