REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jubiliejinis XX tarptautinis sunkiosios atletikos turnyras, skirtas 507-ajam miesto gimtadieniui paminėti, rugsėjo 3–4 dienomis vyks pramogų ir prekybos centre „Babilonas II“.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusios ledo arenos vietoje dėl medalių varžysis ne tik pajėgiausi šalies ir mūsų miesto sportininkai, bet ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Slovakijos, Lenkijos, Čekijos, Austrijos ir Vengrijos.

REKLAMA

Sportininkai rungsis šiose svorio kategorijose: iki 45, 50, 56, 62, 69, 77, 85, 94, 105 ir per 105 kg. Varžybas organizuoja Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras ir sporto klubas „Jėga“, į jas atvyks apie 80 dalyvių, iš jų 35 – užsieniečiai.

Pirmosios turnyro varžybos įvyko 1990 metų rugpjūčio mėnesį. Pirmą kartą surengtame turnyre dalyvavo mūsų šalies ir Latvijos atstovai – apie 40 sportininkų.

Visos varžybos vykdavo Sporto rūmų mažojoje salėje, o 2001 metais – ir didžiojoje salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyro istorija

1995 metais į turnyrą atvyko Estijos ir Latvijos komandos. 2002-aisiais tarptautinis turnyras vyko kartu su triatlono varžybomis.

Šios varžybos pirmą sykį organizuotos lauke, prie Sporto rūmų pagrindinio įėjimo. Jame dalyvavo per 40 Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkų. Stebėti varžybų susirinko apie 500 žiūrovų.

2003 metų rugsėjo mėnesį vyko turnyras, skirtas miesto 500-osioms metinėms paminėti. Jame dalyvavo 50 svečių iš Latvijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos ir Lietuvos. Varžybos vyko prie pramogų centro „Egivela“. Susirinko apie 1000 žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metų rugsėjo 3–6 dienomis turnyro pusfinalio varžybos (80 sportininkų) vyko Sporto rūmuose, o finalinės varžybos – „Babilone II“. Dalyvavo svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Vengrijos ir Lietuvos.

Šių varžybų stebėti susirinko per 2000 žiūrovų. Šiose varžybose savo sugebėjimus galėjo parodyti ir žiūrovai. Visi gavo atminimo medalius.

Atvykstančius sportininkus iš užsienio organizatoriai stengiasi supažindinti su Lietuva. 2009 metais apie 30 užsieniečių vyko aplankyti Kryžių kalno. Šiais metais planuojama kelionė į Trakus.

REKLAMA

Panevėžiečių pasiekimai

Panevėžio sunkiaatlečiai taip pat garsina savo miestą. Vyresnės kartos sportininkai Eduardas Žvirblis, Liudas Vasaris, Romas Morkūnas, Jonas Kirsnys yra tapę Lietuvos čempionais.

Šiek tiek jaunesni, bet dabar jau veteranai pasižymėję sunkiaatlečiai yra Gintaras Jakulis, Džeraldas Urbonas, Egidijus Balčikonis, Algis Piaulokas ir Vaidas Šiušys.

Europos suaugusiųjų čempionate pirmą kartą dalyvavo panevėžietis Večiaslavas Povoliajevas.

Daugkartiniais Lietuvos čempionais ir prizininkais yra tapę Modestas Jurgaitis, Aidas Mekevičius, Saulius Voveris, Gytis Maželis, Linas Šimonis, Egidijus Čeponis, Tomas Rimša, Mantas Mickeliūnas, Rimvydas Narbutas ir Justas Šaumonas.

REKLAMA

2004 ir 2005 metų Šiaurės šalių jaunimo čempionais tapo Mantas Mickeliūnas ir Rimvydas Narbutas.

Šiuo metu perspektyviausi miesto sunkiaatlečiai, dalyvavę tarptautinėse ir Lietuvos varžybose ir užėmę prizines vietas, yra Modestas Tomkus, Andrius Marcinkevičius, Dominykas Čeponis, Paulius Kalunda, Dovydas Sužiedėlis ir Algirdas Blaževičius.

Europos jaunių čempionate dalyvavo D.Sužiedėlis ir P.Kalunda. Šiemet vyksiančiose varžybose žiūrovai išvys dukart Lietuvos čempionus Aurimą Didžbalį (Klaipėda–Marijampolė), Modestą Šimkų (Klaipėda), Egidijų Remėzą (Klaipėda) ir kitus.

Arnas Adomavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų